top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Jaguara Dokunmak - John Perkins


Tüm dünyada büyük ses getiren, ülkemizde yıllardır hem çoksatan hem de hepsatan listelerinde olan Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları serisinin yazarı John Perkins, yeni kitabıyla şubat ayında okurlarıyla buluşuyor: Jaguara Dokunmak.


Modern zaman kâhini, ekonomik tetikçi John Perkins bir tek daha bir ekonomik tetikçi olarak yaşadıklarını anlatıyor, günümüzün Ölüm Ekonomisi’ni Yaşam Ekonomisi’ne nasıl çevireceğimizin ipuçlarını veriyor.


Perkins, dört hayat yaşadı. Bir ekonomik tetikçi. Başarılı bir alternatif enerji şirketinin ekonomik tetikçi geçmişini açıklamadığı için ödüllendirilen CEO’su. Yerel kültürler ve şamanizm uzmanı, uzmanlığını dünyaya nasıl daha iyi bakabileceğimizi öğretmek için kullanan bir rehber. Bir ekonomik tetikçiyken yaptığı sıra dışı işleri ve gerçek hayat hikâyesini anlatan ve Amerika’yı küresel bir imparatorluğa dönüştüren uluslararası entrikaları ve yolsuzlukları ifşa eden bir yazar.


Jaguara Dokunmak bu dört hayatın kesişme noktası. Günümüzün hırslı ve vurkaça odaklı bakış açılarının sebep olduğu problemlerine çözüm önerileri içeren bir rehber. Hayatımızı nasıl değiştireceğiz? Salgının, terörürün, politik sarsıntıların, iklim değişikliğinin gölgesinde biz, hemen şimdi ne yapabiliriz? Ölüm Ekonomisi’ni Yaşam Ekonomisi’ne nasıl dönüştürebiliriz? Jaguara Dokunmak, tüm bu soruların yanıtlarını tartışan bir kitap.






JAGUARA DOKUNMAK

John Perkins

Çeviren: Esra Even

April Yayıncılık, 296 s.

İstanbul, 2021.


bottom of page