top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

John le Carré'den son bir roman

12 Aralık 2020'de aramızdan ayrılan, casusluk romanları deyince akla ilk gelen isimlerden olan İngiliz yazar John le Carré'nin ölümünden önce tamamladığı son romanı Silverview Ekim ayında yayımlanacak.


Tür olarak casusluk romanlarını adeta yeniden yaratan, karmaşık olay örgülerini ve iç çatışmaları incelikli bir edebi dille okunabilir masallara dönüştüren John le Carré'nin hayranlarına yayınevi Viking'den bir müjde var. Yazarın ölümünden önce tamamladığı ancak yayımlanamamış son romanı Silverview 14 Ekim 2021'de satışa sunulacak, böylece John le Carré doksanıncı doğum gününde okurlarıyla buluşacak.



Silverview, Londra'daki prestijli işini ve yüksek mevkileri bırakıp İngiltere'nin küçük bir sahil kasabasında bir kitabevi açan Julian Lawndsley'in hikâyesini anlatıyor. Kasabanın tepesindeki Silverview malikânesinde yaşayan Polonyalı bir göçmenin kitabevine gelerek hem işiyle hem de hayatıyla fazlaca ilgilenmesi Julian'ın huzurunu kaçırır. Bir süre sonra uluslararası bir bilgi sızdırılacağı konusunda uyarılan Londralı casus şefinin yolu da Julian'ın kitabevine düşecektir.


Viking'in yaptığı açıklamaya göre "masumiyet ile tecrübenin, kamu göreviyle şahsi değer yargılarının çatıştığı" Silverview'da John le Carré, "sevdiğimiz insanlara gerçekten ne borçluyuz sorusuna cevap arıyor."




bottom of page