top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Hayal gücünü ateşleyen, enerjisi yüksek, kahkahası bol, bilmecelerle dolu bir macera…

Kaçış Odaları; maceraları, bilmeceleri ve problem çözmeyi seven herkesin elinden bırakamayacağı bir kitap.


Odalar sizin için burada ve siz de odalar için buradasınız. Olmanız gereken yere gitmek için odalardan geçmeniz gerekiyor. Tek tek… Her defasında bir oda.

Jack, panayır alanında bungee-jumping yaptığında kendini akla hayale sığmayacak tuhaflıktaki odalarda bulur. Cally adındaki gizemli bir kız, eve dönüş yolunu bulmaya çalıştıkları bu macerada onunla birliktedir.


Jack ve Cally, kendilerini içinde buldukları her odadan bilmeceleri çözüp anahtarı bularak kurtulmalıdır. Odalarda anlamsız bir dil konuşan bir adam, minik fakat oldukça vahşi aslanlar, örümcekler, zehirli bir fındık, konuşan tehlikeli hayvanlar, akıllara durgunluk veren zorlu bilmeceler ve daha fazlası onları beklemektedir.


Yüzleşmekten kaçtıkları korkularıyla karşılaştıkları odalardan kurtulmak için Jack ve Cally, talimatları izlemeli, soruları yanıtlamalı ve zorlukları tamamlamalıdır. Birbirlerine zıt karakterler olan Jack ve Cally’nin, sevdikleri birisinin kaybıyla başa çıkmayı öğrendikleri komik ve ürkütücü maceraya hazır olun!


Kaçış Odaları; maceraları, bilmeceleri ve problem çözmeyi seven herkesin elinden bırakamayacağı bir kitap. Gerçekçi bir şekilde oluşturulan karakterler, zekice kurgulanmış bilmeceler ve mizah unsuru başarıyla harmanlanıyor. Aile bireylerinin kaybı, yas, yabancılaşma gibi önemli konuları ve bunların gençler üzerindeki etkisini dramatize etmeden anlatıyor. Korkularla yüzleşmenin ve sevilen birisinin kaybıyla başa çıkmanın önemini vurguluyor.


Stephen Mangan, Tanınmış İngiliz oyuncu. Guy Secretan'ın yönettiği Tv dizisi Failure 'deki oyunculuğu ile tanınır. Mangan, Cambridge Üniversitesi ve Kraliyet Dramatik Sanatlar Akademisi'nde eğitim gördü. Oyuncu arkadaşı Louise Delamer ile evlendi ve üç çocukları oldu.


KAÇIŞ ODALARI

Stephen Mangan

Timaş Yayınları, 2021

Çeviri: Esma Fethiye Güçlü

Kapak tasarımı: Anita Mangan

bottom of page