top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Geçmiş bulaşıcıdır, geçmişte kalamaz, bulaşmadan duramaz

Alia Trabucco Zeran'ın 2019 Man Booker Ödülü finalisti kitabı, Kalan Pınar Gökpar Cubells Prieto'nun çevirisiyle Türkçede.

Bize kalanla başlarız hayata. Her ne kadar bizden öncesini hatırlamasak ya da hiç bilmesek de unutturmaz kendini kalan. Aramızda, arkamızda, yanımızda ve sırtımızda yaşar. Hatta öyle iç içedir ki tadı daha acı, sesi daha gür, dokunuşu daha sert, görüntüsü daha korkunç olabilir geçmişe kıyasla. Geçmiş bulaşıcıdır, geçmişte kalamaz, bulaşmadan duramaz. Şili’nin külle kaplı Santiago kentinde geçen bu romanda üç genç ne hatırladıkları ne de unutabildikleri baskıcı bir rejimden kalanla yüzleşmektedir.


Alia Trabucco Zeran, Santiago’da 1983 yılında doğan yazar, Şili Üniversitesi’nde hukuk, New York Üniversitesi’nde de yaratıcı yazarlık eğitimi aldı. Londra’da yaşayan yazar University College London’da Latin Amerika Edebiyatı üzerine doktorasını tamamladı. İlk romanı olan Kalan eseriyle, Şili Ulusal Kültür ve Sanat Konseyi tarafından En İyi Öz-gün Edebiyat Eseri ödülüne layık görülürken 2019 yılında uluslararası Man Booker Ödülü’nde finale kaldı.


KALAN

Alia Trabucco Zeran

Legadema Kitap, 2020

Çeviri: Pınar Gökpar Cubells Prieto

272 s.

bottom of page