top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Okuduğunuz kitaptaki kahramanlarla konuşursanız ne olur?

Gaye Dinçel kalemi ile Özlem Arslanoğlu Sağol'un resimlerinin buluştuğu Kim Bu Konuşan, çıktı.



Zeynep, çocuk kitapları yazan dayısının kitap kahramanlarıyla konuştuğunda onların çok farklı yönlerini keşfedecektir. Peki, bunu sevgili dayısına anlatmanın bir yolu var mıdır ki?

Kim Bu Konuşan, yazarların bakış açılarını sorgulamaya dönük oyunlu kurgusuyla denizlerin, dinozorların, ejderhaların dünyasında şaşırtıcı bir yolculuğa çıkarıyor çocukları.


Gaye Dinçel, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyu. Öğrenciliği sırasında çeşitli dergilerde çalıştıktan sonra serbest avukatlık yaptı. Biriktirdiği tecrübe yeter, diyerek sevdiği işe döndü. Editör olarak başladığı Elma Yayınevi’nde Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı.

Bu dönemde pek çok yazarın kitaplarını yayıma hazırladı, yazar adaylarının çalışmalarını değerlendirdi. Eğitmenlik eğitimi aldıktan sonra yazma becerileri konusunda eğitimler verdi.

2011 yılında bağımsız çalışmaya başladı. Blog, web sitesi, kitap editörlüğü ile uğraşıyor. Ayrıca çocuklarla kitap kapağı tasarlama atölyeleri yürütüyor.

Daha önceleri Cumhuriyet Kitap’ta (“Konuk Harfler”) ve Checkin dergisinde yazdı. Halen Edebiyat Haber’de ve yazı çizi’de kitaplar ve yazma ipuçlarına dair yazıyor.

En önemlisi çocuklara öyküler yazıyor. Çocuk kitabı “Kim Bu Konuşan?” Haziran 2018’de yayımlandı, Şubat 2019’da 2. baskısı yapıldı. Ayrıca Arnavutça olarak da yayımlandı. İkinci kitabı “Öykü Kahramanları Ülkesi’nde” Şubat 2021’de yayımlandı. 

Ayrıca KE Çocuk dergisinde düzenli olarak öyküleri yayımlanıyor.


KİM BU KONUŞAN

Gaye Dinçel

Bilgi Çocuk Yayınları, 2024

Resimleyen: Özlem Arslanoğlu Sağol

Türü: Resimli Öykü

4+ yaş

36 s.

bottom of page