top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Gerçekle düşün çatıştığı, bilinmeyene yolculuk

Hakan Balcı ve Zeynep Çolakoğlu'nun kaleme aldığı Korkuyu Bekleyenler adlı kitapta, iki yazarın seslerini bir potada eritip birleştirdiği, sanki tek bir yazarın kaleminden çıkmış gibi yazılan karanlık öyküler yer alıyor.

"Karanlık sadece kendi varlığına saygısı olan bir yaratık mı? Kâbuslar ve öldürme isteğini kim kamçılıyor? Düş ile evrenin kardeş olduğu bu öykülerde çağrışımların, kimi zaman çok sessiz dokunuşlarına, kimi zaman da gürültüyle akan ürpertisine tanıklık edeceksiniz.


Karanlık, sessizlik, kuşku üçgeninde yaratılan boşluklarla, ölümün kime yakıştığını düşünürken bulacaksınız kendinizi. Birdenbire gerçeğe dönmek istediğinizde de ecelin yüzü olmayan gölgesinin, gözlerinize baktığını hissedeceksiniz. İçinde yaşanan zamanın gizemli boyutlarını, kilitsiz dev binaların sonu olmayan odalarında dolaşarak fark edeceksiniz.


Gerçekle düşün çatıştığı, bilinmeyene yolculuktur Korkuyu Bekleyenler."

Mine Ömer Bu kitapta iki yazarın seslerini bir potada eritip birleştirdiği, sanki tek bir yazarın kaleminden çıkmış gibi yazılan karanlık öyküler bulacaksınız. Sekiz öykünün yer aldığı kitap farklı kurgusu, edebi lezzeti ve karanlığın tekinsizliğiyle özellikle korku edebiyatı sevenler için eşsiz bir okuma deneyimi sunuyor.


Zeynep Çolakoğlu, 1984’te doğdu. Korku yazarı, müzik eleştirmeni, kimya yüksek mühendisi, şarap tadımcısı/yazarı.

2000’lerin başında black metalle edebiyatı buluşturduğu kendi fanzini Acedia’yı çıkardı. 2007-2008 arasında Altay Öktem’in genel yayın yönetmenliğini yaptığı Karakalem Yeraltı Edebiyatı Dergisi’nde kapak dosyaları hazırladı, öyküler yazdı.

2013’te metal müziğin şarkı sözleri ardındaki öyküleri, sembolizmi, felsefeleri incelediği Büyülü Sözlük adlı araştırma-inceleme kitabı Marjinal Kitaplar tarafından yayımlandı. 2014’te Altay Öktem’le birlikte İsveçli müzisyen/şair Niklas Kvarforth’un Prozac Artık Yetmediğinde kitabını Türkçeye çevirdi, Marjinal Kitaplar tarafından yayımlandı.

2015’te “Mina” başlıklı dosyası, Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi tarafından düzenlenen yarışmada birincilik ödülüne layık görüldü. Nezih-Er Yayınları tarafından 2016’da Mina adıyla yayımlandı. 2016-2018 arasında Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi için dosyalar hazırladı, 47. ve 48. sayılarının genel yayın yönetmenliğini yaptı.

Mart 2018’de Bilgi Yayınevi tarafından yayımlanan Karanlıktaki Kadınlar antolojisinde “Medusa” adlı öyküsüyle yer aldı. “Medusa” öyküsü Bilgi Yayınevi çevirmenlerinden Yasemin Yener tarafından İngilizceye çevrilerek New York’ta üç ayda bir çıkan ve Pensilvanya Devlet Üniversitesi Kütüphanesi’nin katkılarıyla yayımlanan Avrupa edebiyatını Amerika’da tanıtmaya adanmış dünyaca bilinen edebiyat dergisi Trafika Europe 16: Turkish Delight sayısında yer aldı.

Artemis Yayınları’ndan çıkan Hayalet Müzik (2019) ve Hayalet Müzik 2: Eskilerin Şöleni (2021) adlı korku antolojilerinde birer öyküsüyle yer aldı. 2020’de yazar Orkide Ünsür’le birlikte yazdığı korku antolojisi kitabı İstanbul’un Karanlığında ve 2021’de şarap üzerine yazdığı araştırma kitabı Şarap Koyusu Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı. Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) üyesidir. Lemur e-dergisinde yazar Hakan Balcı’yla kara mizah öyküleri yazmakta ve yeni projeler üzerinde çalışmaya devam etmektedir.


Hakan Balcı, 1976’da İstanbul’da doğdu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi İzmir’de okudu. 1992’de girdiği İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü 1996’da bitirdi. Çeşitli projelerde yazılım mühendisi ve danışman olarak görev yaptı.

2012’nin Mayıs ayında Tarikat isimli ilk kitabı yayımlandı.

Nisan 2013’te “Rüya Evreninin Tanrısı” isimli öyküsü, FABİSAD’ın düzenlediği GİO öykü yarışmasında ilk beşe girerek dereceye layık bulundu. Bu öyküsü aynı zamanda İthaki Yayınları’ndan çıkan GİO Ödülleri 2013-Seçilmiş Öyküler adlı kitapta, diğer öykülerle birlikte yer aldı.

Kasım 2013’te “Öyküler” başlıklı dört öyküden oluşan dosyası, Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi tarafından düzenlenen yarışmada birincilik ödülüne layık görüldü. Nezih-Er Yayınları tarafından Yoldan Çıkanlar ismiyle yayımlandı.

2015’te Destek Yayınları’ndan çıkan Zafer Avşar’ın Kıyamet/Deccal Geliyor isimli kitabına editörlük yaptı.

Çeşitli konularda öyküleri ve dosya yazıları Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi ve Meluşa Dergisi’nde yayımlandı.

Artemis Yayınları’ndan çıkan Hayalet Müzik (2019) ve Hayalet Müzik 2: Eskilerin Şöleni (2021) adlı korku antolojilerinde birer öyküsüyle yer aldı.

Yazar halen İzmir’de yaşamakta, Lemur e-dergisinde yazar Zeynep Çolakoğlu’yla kara mizah öyküleri yazmakta ve yeni projeler üzerinde çalışmaya devam etmektedir.


KORKUYU BEKLEYENLER

Zeynep Çolakoğlu, Hakan Balcı

Bilgi Yayınevi, 2021

144 s.


bottom of page