top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Masum dediğin, yalnızca avukatı iyi olan bir suçludur

Korsika'ya özgü kokular ve tatlarla bezeli, 35 farklı dile çevrilen ve dizi uyarlamaları yapılan Korsika Uçurumu adlı roman, 2016 ve seksenler arasında mekik dokuyarak hafif nostaljik bir okuma deneyimi sunuyor. Aileyle beraber çıkılan tatilleri, güneş yanıklarını ve plajda doğan yaz aşklarını hatırımıza getiriyor.


Michel Bussi, sizi Akdeniz'in ışıltılı dalgalarında ve altın plajlarında bir tatile davet ediyor. Ancak arabasıyla Akdeniz koylarında tatil yapmaya giden herkesin bileceği gibi virajlar keskin ve uçurum bir metre ötenizde. Korsika Uçurumu'nun virajlarını ustalıkla alabilmek için tüm kıvraklığınızı kullanmanız gerekecek.

Clotilde İdrissi, annesi, babası ve abisinin öldüğü kazada arabanın içindeydi. Ailesinin Korsika'nın sipsivri kayalarında parçalara ayrılışını saniye saniye izlemişti. On beş yaşındaydı. Tatil yapmaya gelmişlerdi. Korsika'nın en itibarlı adamı olan dedesi ve büyükannesinin cennet gibi çiftliğinden dönüyorlardı.


Clotilde, yirmi yedi yıl sonra Korsika'ya kocası ve on beş yaşındaki kızıyla döndüğünde ailesinin ölümüyle gecikmiş bir hesaplaşmaya hazırdı. Korsika'nın yakıcı güneşi, ailesini kaybettiği kazanın üzerindeki sis perdesini kaldıramamıştı. Plajda kokteyllerini yudumlayarak güneşlenen, alışveriş caddelerini tıka basa dolduran tatilcilerin arasında, karşısında annesinin hayaletini bulmayı ise hiç beklemiyordu. Yirmi yedi yıl sonra annesinden gelen mektubu...


Michel Bussi, gerilim romanları yazmakla tanınan bir Fransız yazar ve Rouen Üniversitesi'nde bir siyaset analisti ve Coğrafya Profesörüdür.


KORSİKA UÇURUMU

Michel Bussi

Epsilon Yayınevi, 2021

Çeviri: Gözde Koca

Editör: Burcu Agalar

544 s.

bottom of page