top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Mahir Ünsal Eriş, Babil Kulesi Kitabı'nı anlatıyor.

Mahir Ünsal Eriş, Gümüşlük Akademisi'nde Babil Kulesi Kitabı'nı anlatıyor. Şule Tüzül'ün yürütücülüğünde gerçekleşecek söyleşi instagramdan canlı yayınlanacak.

Mahir Ünsal Eriş, Gümüşlük Akademisi'nde kurgu dışı ilk çalışması olan Babil Kulesi Kitabı'nı ve dil macerasını anlatıyor.

29 Ağustos Salı akşamı 20.30'da, Şule Tüzül'ün yürütücülüğünde gerçekleşecek söyleşi aynı zamanda Gümüşlük Akademisi'nin resmi Instagram hesabından da canlı yayınlanacak.


Eski Ahit’te yer alan Babil Kulesi anlatısını bilir misiniz? Hani insanlığın Tanrı’ya ve biraz da “tanrılığa” erişmek için upuzun bir kule inşa etmeye koyularak yaratıcıyı kızdırdığı hikâye… En nihayetinde Rab, kentin yapımını durdurmak ve bu ortaklaşa çabayı sonlandırmak için nihai planını uygulamaya koyar ve der ki: “Gelin, aşağı inip dillerini karıştıralım ki, birbirlerini anlamasınlar.” Bu anlatıya göre bambaşka diller ve kelimelerin öyküsü işte böyle başlar.


Hayatının önemli bir kısmını farklı diller öğrenip bir yandan da onları anlamaya vakfeden Mahir Ünsal Eriş, kaleme aldığı ilk kurgu dışı eser olan bu kitapla okurlar için beklenmedik bir yeni evren yaratıyor. Gündelik hayatımızda hiç çaba sarf etmeden, öylece söyleyiverdiğimiz kelimeler gibi farklı dillerin var oluş öyküleri de önümüze serilirken yapmamız gereken tek şey var: Eriş gibi bir edebiyatçının kaleme aldığı bu olağanüstü araştırmanın tadını çıkarmak!

bottom of page