top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Regaip Minareci'ye Avusturya Devlet Ödülü

Çevirmen Regaip Minareci, Avusturya Devlet Ödülü'nü kazandı. Ödül gerekçesi olarak çevirmenin yüksek çeviri kalitesi ve hassasiyeti vurgulandı.


Avusturya Sanat, Kültür, Kamu Hizmeti ve Spor Bakanlığı'nın (BMKÖS) Çeviri Danışma Kurulu, 2022 Avusturya Edebi Çeviri Ödülü'nün kazananlarını açıkladı.



Franz Kafka, Robert Musil, Stefan Zweig, Peter Handke, Jenny Erpenbeck ve Daniel Glattauer'in eserlerini Türkçeye çeviren, çevirmen Regaip Minareci Avusturya Devlet Ödülü'nü kazandı.


Daha önce Türkiye'den sadece Ahmet Cemal'e verilen ödülün gerekçesinde: "Minareci Avusturya edebiyatını hem Türkiye'de hem de Almanca konuşulan ülkelerdeki Türk okuyucu kitlesiyle buluşturuyor. Çevirmen, yüksek kalitesi ve hassasiyetiyle kendi ülkesindeki genç Alman akademisyenler için de standartlar belirliyor."


Regaip Minareci 1955’te İstanbul’da doğdu. Münih’te geçen lise ve üniversite yıllarının ardından 1977’de Hürriyet Grubu’nda çevirmen olarak çalışma hayatına atıldı. Hürriyet Dergi Grubu, Milliyet Dergi Grubu, Güneş, Tercüman ve Doğan Kitap’ta editör, yazıişleri müdürü, yayın yönetmeni ve yayın koordinatörü olarak uzun yıllar idari görevlerde bulundu. Önceleri gazeteciliğin yanı sıra sürdürdüğü edebiyat çevirmenliğine artık tam zamanlı olarak devam ediyor.


bottom of page