top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Sincaplı Buda yollarda…

Iraz Şensöz Sincaplı Buda adlı romanında, on yedi yaşındaki bir genç kızın gözünden aile, arkadaşlık, aşk, yaşam, tanrı, doğmak, büyümek, sevmek, yaşlanmak, ölmek konularına odaklanıyor.


“Ben yalnız bir kraliçeyim. Parmak kadar boyum var. Beni bir adam kadife minderin üzerinde taşıyor. Bir gün ilk defa ülkemin ara sokaklarında dolaşmaya çıkıyorum. Açlığı, sefaleti görüyorum. Sarayımda yaşamayı bırakıyorum. O günden sonra bütün dünyayı yalınayak dolaşıyorum. Bir keşiş gibi. Sincaplı Buda yollarda…”

Ergenlikten çıkış hikâyesi olan Sincaplı Buda, on yedi yaşındaki bir genç kızın bir yıllık yaşamına odaklanıyor. Ece bir yandan ebeveynlerinin boşanma haberini sindirmeye, bir yandan yeme bozukluğuyla başa çıkmaya çalışıyor. İnsanın varlığına dair herkesin aklına üşüşen sorulara da cevap arıyor. Aile, arkadaşlık, aşk, yaşam, tanrı, doğmak, büyümek, sevmek, yaşlanmak, ölmek.


Hepsi Iraz Şensöz’ün kaleminde korkutucu kavramlar olmaktan çıkıyor.

Sincaplı Buda, insanı hayat karşısında gülümsemeye zorluyor. OMMMM.


Iraz Şensöz, 28.12.1980'de İzmir'de doğdu. Oğlak burcu, psikoloji meraklısı ve amatör bir denizci.

18 yaşında bir şiir dosyasıyla Hatay - Cemal Süreya Şiire Özendirme Ödülü'nü aldı. Üniversiteyi Eskişehir'de İletişim Sanatları 'nda okudu. On yıl İstanbul'da reklam yazarlığı başta olmak üzere çeşitli "yazarlık" işleri yaptı. 2014'te İzmir'e döndü. 2017'de öykü yazmaya başladı. Kısa öyküleri Öykü Gazetesi, Post Öykü, Yeni e Dergisi, Öykülem gibi edebiyat dergilerinde, Trendeki Yabancı'da ve Kayıp Rıhtım Öykü Seçkisi'nde yayımlandı. İki roman yazdı: Sincaplı Buda (HOLDEN Kitap, 2021) ve Adelpha'nın Mutfağı (HaberTürk Hayat - Tefrika, 2021). Nisan 2020 - Şubat 2021 aralığında her hafta Yoga Dergisi'ne yazdı, artık ayda bir yazıyor.

SİNCAPLI BUDA

Iraz Şensöz

Holden Kitap, 2021

Editör: Yağmur Yavaş Aydın

180 s.

bottom of page