top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

“Hatırlamak için buradayım; olduklarımı ve bir daha asla olamayacaklarımı.”

İrlandalı yazar Anne Griffin’in ödüllü ilk romanı Sözler Tükendiğinde, Tuğçe Aysu Gümüş’ün çevirisiyle Türkçede


Sözler Tükendiğinde, ömrünün son demlerine gelmişken bir barda, hayatını tanımlayan beş kişiye kaldırdığı beş kadehle hayatını özetleyen Maurice Hannigan’ın sıcak, hüzünlü ve zaman zaman gülümseten hikâyesi…

Tüm pişmanlıkları, kayıpları, düşmanlıkları, aşkları ve zaferleriyle hayatını anlatan Hannigan’ın hikâyesi, yüreğinize dokunacak. Epsilon, Anne Griffin’in çok beğenilen ve John McGahern En İyi Kurgu Ödülü’ne layık görülen Sözler Tükendiğinde adlı romanını, Tuğçe Aysu Gümüş’ün çevirisiyle edebiyatseverlerle buluşturuyor.


“Hatırlamak için buradayım; olduklarımı ve bir daha asla olamayacaklarımı.”

Hayatınızı özetleyecek beş kişi seçmeniz gerekse kimleri seçerdiniz? Her birine kadeh kaldıracak olsanız onlara ne söylerdiniz? Ve sözler tükendiğinde, kendinizle ilgili neleri fark ederdiniz? Seksen dört yaşındaki Maurice Hannigan, İrlanda’da küçük bir kasabadaki büyük bir otelin barında oturuyor. Her zamanki gibi tek başına ama bu gece başka…


Beş farklı içki ısmarlayan Maurice Hannigan her biriyle, kendisi için hayati önem taşıyan bir kişiye kadeh kaldırıyor: Ağabeyi, kızı, baldızı, oğlu ve karısı… Yürekleri ısıtan bu güçlü anlatımda Maurice Hannigan’ın sesi, sözler tükendikten sonra bile uzun süre sizinle kalacak.


Anne Griffin 1969'da Dublin'de doğdu. 2013'te yazmaya başladı ve 2015'te James Ryan, Éilis Ní Dhuibhne, Frank McGuinness, Lia Mills, Paul Perry ve Anne Enright altında çalışarak UCD'de Yaratıcı Yazarlık alanında yüksek lisans yaptı. Kısa öyküsü 'Grace' ile Hennessy Yeni İrlanda Yazma Ödülü, 'Some Tiny Clue' için Sunday Business Post Kısa Öykü Ödülü ve 'Mr. Henry'. Kısa öyküleri ayrıca The Stinging Fly, The Irish Times, Crannóg, The Lonely Crowd, Ogham Stone, The Incubator, The Weekend Read For Books' Sake ve Bunker, Cork County Libraries tarafından yayınlanan kısa öyküler koleksiyonunda yayınlandı. 2017 yılında, kısa öykü çalışmalarından dolayı ve ilk kitabını tamamlama çabalarımı desteklemek için Roscommon County Council'den John McGahern Edebiyat Ödülü'nü aldı. İlk romanı Sözler Tükendiğinde 2019'da yayınlandı ve İrlanda Kitap Ödülleri'nde Yılın Yeni Geleni Ödülü'nü aldı. Yirmi yabancı dile çevrildi. İkinci romanı Listening Still, Nisan 2021'de yayınlandı ve İngiltere ve İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda'da mevcut ve Mart 2022'de ABD ve Kanada'da yayınlanacak.


SÖZLER TÜKENDİĞİNDE

Anne Griffin

Epsilon Yayınları, 2022

Çeviri: Tuğçe Aysu Gümüş

Editör: Duygu Bolut

272 s.

bottom of page