top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook

Dijital Suç Kültürü Dergisi SUÇÜSTÜ’nün 9. sayısı yayında!

  • Yazarın fotoğrafı: Litera
    Litera
  • 1 saat önce
  • 2 dakikada okunur

Suç edebiyatı başta olmak üzere suçu odağına alan disiplinlerarası içeriklere ve konuklara yer veren iki aylık dijital dergi SUÇÜSTÜ, 9. sayısı ile yayında!



SUÇÜSTÜ’nün 9. Sayısında Neler Var?

Derginin yeni sayısında 2024 yılında Mahal Edebiyat ile başlattıkları “İlk Polisiye Roman Yarışması”nın sonucu yer alıyor. Katılan 17 dosya arasından birinci olan Umut Kaygısız’ın “Küpelerini Tak Anne” isimli eseri, 2025 yılında Mahal Edebiyat bünyesinde kitaplaştırılacak…


Şimdiye dek öyküleri iki farklı yayınevi tarafından kitaplaştırılan M. Kemâleddin’in hiçbir derlemede yer almayan ve ‘kayıp’ statüsünde olduğu belirtilen öykülerinden biri SUÇÜSTÜ’nün 9. sayısında gün yüzüne çıkıyor! Bünyamin Tan’ın titiz araştırmacılığı ile keşfedilen “Kızıl Gölge” öyküsünün ilk bölümü dergide okuyucuları bekliyor.

Dilimize hiç çevrilmemiş gerçek suç anlatılarını temele alan çizgi romanlar da SUÇÜSTÜ ile okurlarla buluşmaya devam ediyor. Alper Kaya’nın çevirdiği “Şıklığın İzi Kalmaz” isimli tam macera çizgi roman da dokuzuncu sayının içerikleri arasında.


Röportaj Konukları

Derginin dokuzuncu sayısının röportaj konuklarının ilki, “Bu Cenazeyi Bana Lütfeder misiniz?” kitabı geçtiğimiz aylarda raflardaki yerini alan Didem Ünal Demir. Tecrübeli editör ile, editörlük – yazarlık arasındaki farklardan romanın ortaya çıkış sürecine varan bir sohbet gerçekleştirildi.


Avukat Uğuralp Dilek ile ilk kez hususi olarak kitaplaştırılan bir suç türü olan beyaz yaka suçlarını odağına alan oldukça detaylı bir söyleşi dergide yer alıyor.

Selin Saraçoğlu Bayraklı ile Maya Kitap bünyesindeki suç bulmacası çevirilerinden yola çıkılıp, çevirmenliğe uzanan bir sohbet okurları bekliyor.


Disiplinlerarası İçerikler

Sinemanın ve dijital platformların nabzı SUÇÜSTÜ’nde atmaya devam ediyor. Gizem Şimşek Kaya’nın Lawrence Block’un kült karakteri Scudder’in romanlarından uyarlanan iki filmi kıyasladığı “Scudder’in İki Yüzü”, Onur Kırşavoğlu’nun 2000'li yıllarda seyircilerle buluşan 5 önemli İngiliz suç filmini yazdığı “Barut, Kan ve Mizah” yazılarının yanı sıra Evliya Çelebi’nin “Orijinalsin Dexter: Original Sin” yazısı da 9. sayının içerikleri arasında...

Halis Koç’un “Gizli Katil” ve Ahmet Ziya Yıldırım’ın “Kırmızı Kanatlı Melek” öyküleriyle birlikte Gülseda H. Çelebi’nin tefrikası “Körelmiş Masumiyet” ikinci bölümüyle dergide yer aldı. Ahmet Vehbi Doğramacı’nın suçu odağına alan haiku’su da bu sayının içerikleri arasında.

Hasan Hayyam Meriç’in “Doğa Suçları Müzesi”, Didem Kazan Sol’un “Francisco Goya: Karanlığın Ressamı, Suçun ve İnsan Ruhunun Tanığı”, Murat S. Dural’ın “Suç ve Suçlunun Yeni Tanımları Üzerine ‘Medusa’nın Salı’ ve Hatırlattıkları”, Barkın Orhan Kalamış’ın “Suç Romanlarında İşçi Sınıfının Çıkış Yolu Arayışı” ve İlhan Alemdar’ın “Polisiye Edebiyatında Dedektifin Evrimi” yazılarının yanı sıra Aysu Şahlı’nın Önce Gözler Görür romanına dair yazdığı kritik yazısı ile Ahmet Ziya Yıldırım’ın Return of the Obra Dinn oyununa dair incelemesi de SUÇÜSTÜ’nün 9. sayısında okurları bekliyor.

Comments


bottom of page