top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

15. İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali başlıyor

2009’dan beri çeşitli temalarla edebiyatseverleri bir araya getiren, Türkiye’nin ilk uluslararası edebiyat festivali İTEF 15. yılını kutluyor!

Şehir temalarıyla başlayıp edebiyatı takip ettiğimiz, dalgaları kırdığımız, günebaktığımız, bulutların üstüne çıktığımız, en son da aşkta edebiyatı bulduğumuz, 595 yazarı ağırladığımız 14 yılın ardından bu yıl Yeryüzü Edebiyatı teması ile okurlarla buluşacağız.


15. İTEF – İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivalinde, “Yeryüzü Edebiyatı” temasıyla 20 – 24 Eylül 2023 tarihleri arasında sizlerle buluşacağız. Festivalimizin birbirinden farklı etkinliklerine Saint Benoît Fransız Lisesi ev sahipliği yapacak. Tüm edebiyat dünyasının buluşacağı 20 Eylül’de başlayan İTEF, 24 Eylül Pazar günü Yalova’da bulunan Kalem Ev’deki Edebiyat Bahçesi etkinlikleri ile sonlanacak.


Yeryüzü Edebiyatı kapsamında 27 etkinlik ile 9 farklı ülkeden yazar, çevirmen, çizer ve yayıncılık profesyoneli edebiyatseverlerle buluşacak. Etkinliklerimiz, 21 Eylül Perşembe günü Marta Breen ve Vigdis Hjorth söyleşileri ile başlayacak. Festival boyunca İTEF sahnesinde yer alacak isimler arasında Adelina Tërshani, Ahmet Ümit, Aleksandra Savanović, Bashkim Shehu, Cansu Erkan, Cem Oğuz, Dejan Trajkoski, Erling Kagge, Gerbrand Bakker, Hande Çiğdemoğlu, Leonarda Patrignani, Marek Sindelka, Marta Breen, Özge Deniz, Şiirsel Taş, Tuğçe Isıyel, Vigdis Hjorth, Vladimir Pistalo ve Vladislav Bajac bulunuyor.


bottom of page