top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Boyun eğmeyi reddeden bir kızın hikayesi

Ödüllü yazar Elle McNicoll’un verdiği mücadelede boyun eğmeyi reddeden bir kızın heyecan verici hikayesi Bir Tür Kıvılcım, Türkçede.


11 yaşındaki Addie, farklı olmanın nasıl bir şey olduğunu bilir. Başkalarının görmediği şeyleri görür. Görmezden gelebilecekleri sesleri duyar. Sarılmakta, göz teması kurmakta ve insanların yüz ifadelerini anlamakta zorlanır. Ve bazen her şeyi aynı anda hisseder.


“Diğer insanların zihinleri küçüktür. Senin beynin çok büyük. İçinde her şeye ve herkese yer

var. Diğer insanlar gibi olmak istemezsin.”


Addie’nin kötü kalpli öğretmeni onu herkesin içinde küçümser, yeteneğini yok sayar hatta sınıf arkadaşlarının onunla alay etmelerini önemsemez. Sadece kendisi gibi otistik ablası, Addie’nin yaşadıklarını gerçekten anlar. Addie, yaşadıkları kasabada bir zamanlar büyücülükle suçlanan uyumsuz kadınların öldürüldüğünü öğrendiğinde bu ‘cadıların’

hikayesinde daha fazlası olduğunu bilir.


Tıpkı kendi hikayesinde olduğu gibi. Sahip olduğu keskin empati sayesinde onların anısına sahip çıkmaya kararlıdır. Addie, kasabasındaki insanların onu nasıl gördüğüne meydan okuyabilir ve sesini duyurabilir mi?


Ödüllü yazar Elle McNicoll’dan verdiği mücadelede boyun eğmeyi reddeden bir kız hakkındaki heyecan verici bir hikaye…


Ödüller ve Adaylıklar

- Blue Peter En İyi Kitap Ödülü

- Waterstones Çocuk Kitapları Ödülü

- 2021 Carniege Madalyası Ödülü

- Blackwells Yılın En İyi Çocuk Kitabı

- The Bookseller 2021 Yılı En İyi Kitaplar

- Brandford Boase Ödülü

- Books Are My Bag Ödülü

- Guardian En İyi Kitap


Elle McNicoll, İskoç bir çocuk kitabı yazarıdır. McNicoll'un ilk romanı A Kind of Spark, on bir yaşındaki otistik bir kız olan Addie'nin İskoç memleketindeki cadı mahkemelerine bir anıt dikme çabalarını takip ediyor. McNicoll kendisi otistik. Kitap, The Times ve The Sunday Times'da haftanın çocuk kitabı seçildi.


BİR TÜR KIVILCIM

Elle McNicoll

Timaş İlk Genç Yayınları, 2022

Çeviri: Gizem Şakar

bottom of page