top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Bu yılın en dikkat çeken romanlarından Shuggie Bain Türkçeleşiyor!

LiteraHaber Dikkat çekici bu ilk romanla şimdi Türkçe okur da tanışacak. Shuggie Bain, Duygu Akın’ın çevirisiyle önümüzdeki aylarda raflarda olacak.


İngiltere ve Amerika’da bu yıl herkes “Shuggie Bain”i konuşuyordu. İskoçya’da geçen bu kederli ve yoksul aile hikayesi, okurlarla eleştirmenlerin beğenisini aynı anda kazanmayı başarmakla kalmamış, hem Booker hem de National Book Awards kısa listesinde de yer almıştı üstelik. Douglas Stuart’ın bu dikkat çekici ilk romanıyla şimdi Türkçe okur da tanışacak. Shuggie Bain, Duygu Akın’ın çevirisiyle önümüzdeki aylarda Can Yayınları’ndan çıkacak.


İngilizce okur tarafından çok sevilen bu kederli ve dokunaklı hikaye, son yılların dünya edebiyatına damgasını vuran aile ve yoksulluk temalarını işlemesiyle de ayrıca dikkat çekici.

Yoksulluk, bağımlılık, aşk ve cinsellik


Shuggie Bain işçi sınıfı bir ailenin destansı hikayesi. 1981 yılının Glasgow’unda, Thatcherizm tarafından yok edilmiş yoksul bir maden kasabasında, alkolik bir annenin eşcinsel oğlu üzerinden aşk, bağımlılık ve aile bağlarını merkeze alıyor Stuart. İngilizce okur tarafından çok sevilen bu kederli ve dokunaklı hikaye, son yılların dünya edebiyatına damgasını vuran aile ve yoksulluk temalarını işlemesiyle de ayrıca dikkat çekici. Shuggie Bain’i okumayı iple çekiyoruz!





bottom of page