top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülü sahibini buldu

2022 Fakir Baykurt Öykü Kitabı Ödülünü Seçici Kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda Yalancı İçin Bir Boşluk kitabı ile Simlâ Sunay ve Gör Bağır kitabı ile Fuat Sevimay kazandı.


Simlâ Sunay Yalancı İçin Bir Boşluk (Everest Yayınları) Ödül Gerekçesi: Öykü metinlerine yoğun emek vererek farklı bir öykü dünyası kuran yazar, anlatımındaki titizlik ve sıra dışı imgeleriyle özgün bir metin içi gerçeklik, öykü atmosferi oluşturmuştur. Yaratıcı bir yaklaşımla daha önce denenmemiş olanı deneyimleyen, öykünün kalıplarını, sınırlarını zorlayan yazar, güncel ve toplumsal ögeleri estetik bir dönüştürümle işleyerek insana ve topluma özgü yalanların, yalancılığın kaynaklarını derinlemesine sorgulamayı başarıyor.








Fuat Sevimay Gör Bağır (İthaki Yayınları) Ödül Gerekçesi: Yaşadığımız zamanların insanlık hallerine odaklanan yazar, insandaki duyarsızlaşmayı, vahşileşen yaşam ilişkileri karşısında tepkisiz kalan bireyin iç dünyasını başarıyla sorguluyor ve edebiyatın gizil güçlerine yönelerek yüreklendirici adımlar atıyor. Öykülerinde anlara, anların ayrıntılarına odaklanan yazar, bunları ortaya çıkaran koşulları bütünsellikle ele alarak yer yer mizahi bir yaklaşımla yaşamı, öykü evrenini, insanı öncelediğini okuyucuya hissettirmeyi başarıyor.






NOT: Ödül töreni 5 Haziran 2022 Pazar günü saat: 17.00’da Kireçburnu Haydar Aliyev Park’ında gerçekleştirilecek.

bottom of page