top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Kimse çok kötü, çok adi veya umutsuz değildir

Kurtlarla Koşan Kadınlar adlı kitabıyla uzun süre çoksatan listelerini zorlayan Dr. Clarissa Pinkola Estés, yeni kitabı Güçlü Kadını Serbest Bırakın ile okurları, kimilerinin Meryem Ana, kimilerinin Kutsal Hanımefendi Guadalupe olarak tanıdığı ve daha birçok başka surete sahip olan Anne’nin koruması altında bir araya gelmeye davet ediyor.

Hikâyeler, dualar, iyi dilekler ve takdislerden oluşan bu unutulmaz koleksiyonda Dr. Estés, “Ayyaş ve Hanımefendi”, “Guadalupe, Cennette Bir Kız Çetesi Lideridir”, “Kimse Çok Kötü, Çok Adi veya Umutsuz Değildir”, “Oklardan Gömlek” ve “Siyah Meryem Ana” başlıklı hikâyeler üzerinden okurları Lekesiz Sevgi’nin gücünü hissetmeye çağırıyor.


Dr. Clarissa Pinkola Estés, Ödüllü bir şair, diplomalı Jungcu bir psikanalist ve Latin geleneğinde bir cantadora’dır. Yirmi yıldır serbest hekimlik yapmakta olan Estés, geçmişte Colorado C. G. Jung Merkezi’nin idareciliğini de üstlenmiştir. Yirmi peri masalını ve bu masalların iç yaşamla ilintili olarak yorumlanıp psikolojik açıdan ele alınmalarını içeren bir çalışma olan Kurtlarla Koşan Kadınlar adlı kitabı, kadınların sezgisel tabiatları üzerine bir klasik ve çığır açan bir çalışma olarak övgü almıştır. Dr. Estés yeni kurulmuş olan Guadelupe Vakfı’nın başında bulunmaktadır. Kurtlarla Koşan Kadınlar, ABA’nın ABBY Onur Ödülü’nü, Colorado Yazarlar Birliği’nin


Top Hand Ödülü’nü ve National Association for the Advancement of Psychoanalysis’in (Ulusal Psikoanaliz Gelişim Kurumu) Gradiva Ödülü’nü kazanmıştır. Dr. Estés evli ve üç yetişkin çocuk annesidir. La Sociedad de Guadalupe’nin yaşam boyu üyesidir.


GÜÇLÜ KADINI SERBEST BIRAKIN

Dr. Clarissa Pinkola Estés

Düşbaz Kitap, 2021

Çeviri: Aslı Önal

bottom of page