top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Haldun Taner Öykü Ödülü başvuruları başladı

Bu yıl 34’üncü kez düzenlenen Haldun Taner Öykü Ödülü yarışmasına başvurular 29 Eylül 2023 tarihine kadar kabul ediliyor.

Milliyet Gazetesi tarafından Haldun Taner'in anısına düzenlenen 'Haldun Taner Öykü Ödülü' yarışması, bu yıl 34 yaşında. Edebiyatta isimlerini duyurmuş olanların yanı sıra edebiyat dünyasına yeni adım atmış yazarların da katılabildiği 'Haldun Taner Öykü Ödülü' yarışması güncelle kalıcılığı buluşturmaya devam ediyor.


Yazarlar; 1 Ocak 2022- 31 Aralık 2022 tarihleri arasında Türkçe yayımlanmış öykü kitaplarının değerlendirildiği yarışmaya kendi imzalarıyla başvurabilecek. Bunun yanı sıra yayınevleri, üniversiteler, sanat ve eğitim kurumları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri de ödül için eser sahibinin imzalı onayıyla aday gösterebilecek.


Haldun Taner Öykü Ödülü’ne başvurmak isteyen yarışmacıların, kitaplarını en geç 29 Eylül 2022 Cuma günü saat 17.00’ye kadar göndermeleri gerekiyor.


Ödülün 25 bin TL olarak belirlendiği yarışmanın seçici kurulunda Doğan Hızlan, Demet Taner, Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Metin Celal ve Filiz Aygündüz yer alıyor.

bottom of page