top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Beklenmeyen durumlardan kurtulmak için basit formüller

Muhtemelen gerçek hayatta asla başınıza gelmeyecek senaryoları güçlü denklemlerle ele alan Chris Waring, en uç durumlarda bile matematiğin sınırsız gücünü ortaya koyuyor.

Konserve stoklamayı veya bir yeraltı sığınağı inşa etmeyi unutun. Öngörülemeyen bir dünyada hayatta kalmanın gerçek anahtarı, yaptığımız her şeyi yöneten doğal güçleri ve ilişkileri anlamaktır.

Her Derde Deva Denklemler, hayatta kalmak için ihtiyaç duyacağınız temel el kitabıdır. İster Pasifik Okyanusu'ndaki büyük bir petrol sızıntısını temizlemekten sorumlu olun, ister gişe rekorları kıran bir Hollywood filminde tehlikeli bir dövüş sahnesini koordine edin, ihtiyaç duyacağınız tek şey burada: Denklemlerde! Onlar bu dünyanın gerçek süper kahramanları.


Chris Waring, matematik öğretmeni olmadan önce Londra Imperial College'da Makine Mühendisliği okudu. O zamandan beri küçük çocuklara, Oxbridge adaylarına ve aradaki herkese ders verdi. Yine Michael O'Mara Books tarafından yayınlanan Her Durum İçin Bir Denklem, Isırık Büyüklüğünde Matematik ve 26 Yüzyılda Sıfırdan Sonsuza kadar kitapların yazarıdır.


HER DERDE DEVA DENKLEMLER

Chris Waring

Maya Kitap, 2023

Çeviri: İnönü Korkmaz

192 s.

bottom of page