top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

7 bölgeden 7 gerçek yaşam hikayesi

Çocuk yaşta evlendirilen ve hayatları okurken boğazınızı düğüm düğüm eden 7 gerçek yaşam hikayesi Kızım Artık Evindesin, çıktı.


“Hikâyem çok insanın ilgisini çekiyor. Senin gibi daha önce de oldu, anlatmamı istediler. Oyun sanıyorlar herhalde ya da dizileriniz var ya onlardan. Dizide izleyince heyecanlı oluyor tabii…”


Ağrı’dan Melek, Ödemiş’ten Leyla!

Diyarbakır’dan Leman, Sivas’tan Zeynep!

Samsun’dan Bahar, İstanbul’dan Safiye!

ve Suriyeli Rana…


Beliz Özkan, yıllardır üzerine çalıştığı çocukta yaşta evlendirilen kız çocukları sorununu 7 bölgeden 7 gerçek yaşam hikayesi ile gün yüzüne çıkarıyor. Yaşam hikayelerine hukuki süreçleri de dahil eden yazar, memleketin her köşesinde yaşanan erken yaşta evlilikler gerçeğini, konuya ait yeni dinamikler keşfedeceğiniz objektif bir anlatımla okurlarla buluşturuyor. Kitapta, kız çocuklarının yaşamları, mahkeme süreçleri ve konunun uzmanları ile yapılan röportajlara yer veriliyor.


Kızım Artık Evindesin, birbirinden farklı örülmüş 7 öyküyle bildiklerimiz kadar bilmediklerimizin hüküm sürdüğünü yeniden anımsatıyor. Fonda kız çocuklarının hikayeleri ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine parmak basan yazar sade ve akıcı anlatımıyla dengelediği derinlikli öyküleri belleğimize kazıyor.


Av. Beliz Özkan 2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2007 yılından bu yana Yaşar Hukuk Bürosu bünyesinde çalıştı. 2010 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2011 – 2012 yılları arasında Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesinde İletişim Hukuku, 2012 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Spor Hukuku dersleri verdi.


KIZIM ARTIK EVİNDESİN

Beliz Özkan

Tara Kitap, 2022

186 s.

bottom of page