top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

"Siluet giderek yaklaşıyordu"

Deniz Erbulak’ın tüyler ürpertici polisiye serisi Sırlar, Saksağan Yokuşu ile devam ediyor. Macerayı bir mıknatıs gibi çeken bu üç arkadaş elbette bu gizemden uzak duramayacak ve kendilerini yer altındaki karanlık, tekinsiz dehlizlerde bulacaklardı.


Deniz Erbulak’ın kıvrak kalemi ve olay zincirleri inşa etmedeki ustalığı polisiye-korku türünde ele aldığı Sırlar serisinde kendini iyice gösteriyor. Üç kitap olarak kurgulanan sırlar serisinin ilk kitabı Mezarlığın Sırrı’nda tuttuğumuz soluğumuzu serinin ikinci kitabı olan Saksağan Yokuşu’nda da bırakamıyoruz.

“Siluet giderek yaklaşıyordu. Yürüyüşü de giderek daha çarpık hale geliyordu. Bir zombi gibi yürüyordu aslında. Ozan’ın nefesi kesilir gibi oldu. Bir zombi? Gerçek olabilir miydi bu?”


Ozan, İlker ve Öykü yeryüzündeki en belalı mahallede oturduklarından neredeyse emindi. Şu hortlak olayının ardından çok geçmemişti ki şimdi de insanlar kaybolmaya başlamıştı. Hepsi de tarihi su kemerinin altında yok olan insanlar...


Şimdi daha da şaşkındı. Çünkü mesaj İlker’dendi. Bu dünyada telefonda mesaj yazmaya kalkışacak en son kişi (tabii kendisinden sonra) İlker olmalıydı. Tarzı değildi mesaj yazmak. İlker’e bu saatte mesaj yazdıran ne olabilirdi ki? Kız mesajı çözmeye çalıştı.


Ne? Doğru mu anlıyordu? Saksağan Yokuşu’ndaki şu eski yıkık kemerin altında birileri ansızın ortadan mı kaybolmuştu gerçekten?


Deniz Erbulak 1971’de Manisa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı kentte tamamladı. Akdeniz Üniversitesi’nden 1992 yılında jeoloji mühendisi olarak mezun oldu. 1996-1999 yılları arasında KKTC’de ve sonrasında Manisa’da, jeoloji mühendisi olarak çalıştı. İlk ve orta öğrenimi boyunca çeşitli hikâyeler ve roman taslakları yazan Erbulak, mühendis olarak çalıştığı dönemde de yazmaya ve roman denemelerine devam etti. 2003 yılında kendi çocukları için yazıp resimlediği hikâye kitapları, K Yayınları tarafından yayımlandı.


2007 yılında ilk gençlik romanı 14 Yaşında Bir Genç Kızım Ben Doğan Egmont Yayınları tarafından basıldı. Ardından serinin diğer üç kitabı geldi. Devamında ise 15 Yaşında Bir Genç Kızım Ben serisi dört kitabıyla daha okuyucuyla buluştu. Liseli gençlerin arkadaşlıklarını anlattığı Bu Hayat Benim serisi ve ardından gelen Ölü Bir Kızın Maceraları adlı seriler de genç okurlardan çok yoğun ilgi gördü. Ardından Mete adlı karakterin eğlenceli maceralarının anlatıldığı METE-Centilmen Sporcu ve METE-Bu Gezegeni Seviyoruz kitapları okuyucuya ulaştı. Öğretmen adlı romanında ise genç bir müzik öğretmeninin birbiriyle hiç anlaşamayan beş öğrencisiyle kurduğu imkânsız koronun hikâyesini ele aldı. Yazarın polisiye-macera türünde yazdığı son romanı Tuhaf Tesadüfler - Şifreli Kâğıt, içindeki çizgi roman sayfalarıyla da okuyucunun ilgisini çekti. Yetişkin okurlara yönelik romanları da bulunan Deniz Erbulak, eşi ve iki oğluyla Manisa’da yaşamakta ve yazı hayatını sürdürmektedir.


SAKSAĞAN YOKUŞU

Deniz Erbulak

X-Libris Yayınları, 2023

432 s.

bottom of page