top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Hayvanlar dünyasının bilgeliğini keşfedin

Şamanik Güç Hayvanları'nda, Toltek şamanı Don José Ruiz, hayvan bilgeliğinin zengin ve hayati kaynağına derin bir dalış yapıyor ve derslerini günlük hayatımıza nasıl dahil edebileceğimizi gösteriyor.


Şamanizm bize doğanın zekâsının her zaman yanımızda olduğunu, açık yüreklilikle elimizi uzatmamızı ve rehberliğini dinlememizi beklediğini fısıldıyor.

Dikkatimizi insan olmayan dostlarımızın yaşamına ve paylaştıkları öğretilere çevirdiğimizde, kendimizi ruhani gerçekler ve dönüşümsel içgörülerle dolu canlı, birbirine bağlı bir dünyaya açarız. Ve o dünyada; efsane, gelenek, bilim ve hikâye aracılığıyla her gün nasıl derin yaşam dersleri sunulduğunu görebiliriz:

Karıncalar takım çalışmasının gücünü kolayca gösterir.

Ayılar bize, bizim için en önemli olan şeyleri nasıl koruyacağımızı öğretir.

Kartallar net görüşün değerini somutlaştırır.


Şamanik Güç Hayvanları'nda, Toltek şamanı Don José Ruiz, hayvan bilgeliğinin bu zengin ve hayati kaynağına derin bir dalış yapıyor ve derslerini günlük hayatımıza nasıl dahil edebileceğimizi gösteriyor.


Don José Ruiz Mexico City, Meksika'da doğdu ve Meksika, Tijuana'da büyüdü. 21 yaşındayken babası don Miguel Ruiz ile ABD'de yaşamaya başladı. Don Jose, çok küçük yaşlardan itibaren, annesi ve babası, büyükannesi Sarita ve diğer bazı Naguallar da dahil olmak üzere hayatındaki birçok öğretmen tarafından yönlendirildi. Öğretmenlerinin ustaca rehberliği ve hassas eş zamanlılığa sahip inanılmaz yaşam deneyimleri sayesinde Jose 'sessiz bilgi'ye ulaştı; dünyayı olduğu gibi, hikayesiz olarak gördü. Don Jose, yirmili yaşlarının başında görme yeteneğini kaybetti. Teslim olma sürecinde, dinlemeyi öğrenmenin değerini öğrendi; hiçbir şeyin kişisel olmadığını bilmeden, içindeki bilgeliği ve bütünlüğü dinlemek ve farklı bakış açıları görmek. Hayata karşı yenilenmiş bir sevgisi ve minnettarlığı vardı ~ ve kabul, mutluluk ve bolluk buldu; mutluluğu buldu. Gerçek bir iman, sevgi, şükran ve tevazu anlayışını kavradı. Teslimiyeti ve inancı sayesinde, modern tıpla uyum içinde olan Jose, görme yetisini geri kazandı. Babası gibi, yeni içgörüleri kadim bilgelikle birleştiren don Jose Ruiz, hayatını kadim Toltek bilgeliğini hakikat, sevgi ve sağduyu yoluyla dönüşümü teşvik eden pratik, günlük yaşam kavramlarına çevirerek paylaşmaya adamıştır. don Jose, Amerika Birleşik Devletleri ve dünya çapında ders veriyor ve ders veriyor: Teotihuacan, Palenque, Tulum ve Coba piramitlerine Güç Yolculukları; Omega NY, Austin ve Vancouver'da konuk don Miguel veya diğer öğretmenlerle atölye çalışmaları. don Jose Ruiz şimdi babası don Miguel Ruiz ile Dört Anlaşma üzerine yeni bir bakış açısı ve hayatlarımızı kişisel cennetimize dönüştürmek için güçlü yeni bir anlaşma sunan yeni bir kitap üzerinde işbirliği yaptı: Beşinci Anlaşma. Beşinci Anlaşma bizi Öz'ün gücünün daha derin bir farkındalığına götürür ve bizi doğuştan sahip olduğumuz özgünlüğe geri döndürür. Dört Anlaşma'nın bu ikna edici devamında, kendimize verebileceğimiz en büyük hediyeyi hatırlatıyoruz: gerçekte olduğumuz kişi olma özgürlüğü. Don Jose'nin en yeni tutkularından biri de grubu Circle of Shadows. The Circle of Shadows, farklı seslerin ortak bir hakikat mesajını paylaşmak için bir araya gelme hayalinden ilham alarak 2008 yılında oluşan bir sanatçılar topluluğudur. Kolektifin çeşitli üyeleri, coğrafi olarak dağılmış olsalar da, yaratmak, kaydetmek ve gezmek için bir araya geliyorlar. 2009'da grup, müziği ilham verici sözler ve orijinal sanat eserleriyle birleştiren bir CD olan ilk stüdyo albümleri don Jose Ruiz ve The Circle of Shadows'u çıkardı. Ekipte şu anda Jose Ruiz (yazar ve Şaman), Greg Beaton (müzisyen, yapımcı ve seslendirme sanatçısı), Joe Gasparik (müzisyen ve yapımcı), Aaron Landman (görsel sanatçı ve video yapımcısı) ve Jed Rees (müzisyen, aranjör ve aktör) yer alıyor. ).


ŞAMANİK GÜÇ HAYVANLARI

Don Jose Ruiz

Sola Unitas Yayınları, 2023

Çeviri: Nurşen Erdoğan

256 s.

bottom of page