top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Sevgili Martin

New York Times çoksatanı Sevgili Martin, Zuhal Kılıç Turanlı çevirisiyle Türkçede!

Justyce örnek bir öğrenci ve yardımsever bir gençti ama onu sebepsiz yere kelepçeleyen polis memurunun gözünde bunların hiçbir değeri yoktu. Dünyanın adaletsizliğiyle yüzleştikçe, bir türlü karşılık alamadığı soruların yanıtlarını Dr. Martin Luther King’in öğretilerinde aramaya başlamıştı. Bir arkadaşıyla beraber namlunun ucunda kaldıklarındaysa nihayet perde düşmüş ve medyanın suçlayan parmağı tam da yüzüne doğrultulmuştu.

New York Times Çoksatanı * 2018 William C. Morris Ödülü Adayı * 2018 Amelia Elizabeth Walden Ödülü Adayı * 2020 Güney Carolina Kitap Ödülü Adayı. * 2020 Lincoln Ödülü Adayı * 2020 Gateway Okur Ödülleri Adayı


Nic Stone, Atlanta, GA'nın bir banliyösünde doğup büyüdü ve bir maceradan daha çok sevdiği tek şey, bir macera hakkında iyi bir hikaye. Spelman Koleji'nden mezun olduktan sonra, gençlere rehberlik alanında yoğun bir şekilde çalıştı ve tam zamanlı yazmak için ABD'ye dönmeden önce birkaç yıl İsrail'de yaşadı. Çok çeşitli kültürler, dinler ve geçmişlerle büyüyen Stone, bu farklı sesleri ve hikayeleri işine taşımaya çalışıyor.


SEVGİLİ MARTIN

Nic Stone

Yabancı Yayınları, 2023

Çeviri: Zuhal Kılıç Turanlı

bottom of page