top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Shehan Karunatilaka 2022 Booker Ödülü'nü kazandı

The Seven Moons of Maali Almeida romanının yazarı Shehan Karunatilaka 17 Ekim'de Londra'da düzenlenen bir törenle 2022 Booker Ödülü'nün sahibi oldu.


1969 senesinden beri verilen ve edebiyat dünyasının en köklü ödüllerinden biri olan Booker, her sene İngilizce olarak yazılmış ve Birleşik Krallık ve İrlanda'da yayımlanmış eserlere veriliyor.


Savaş fotoğrafçısı, kumarbaz ve gey Maali Almeida, göksel bir vize ofisine benzeyen bir yerde ölü olarak uyandı. Parçalanmış bedeni Beira Gölü'nde batıyor ve onu kimin öldürdüğü hakkında hiçbir fikri yok. Ölüm mangaları, intihar bombacıları ve kiralık katiller tarafından hesapların belirlendiği bir zamanda, şüphelilerin listesi iç karartıcı derecede uzun. Ama öbür dünyada bile Maali için zaman azalıyor. En sevdiği erkek ve kadınla iletişime geçmek ve onları Sri Lanka'yı sallayacak gizli bir fotoğraf önbelleğine götürmek için "yedi ayı" vardır.


Shehan Karunatilaka'nın ikinci romanı, iç savaşla kuşatılmış bir Sri Lanka'nın kanlı kargaşasının ortasında geçen yakıcı, son derece komik bir hiciv.


Shehan Karunatilaka, Sri Lanka'nın önde gelen yazarlarından biri olarak kabul edilir. Romanlarının yanı sıra rock şarkılar, senaryolar ve gezi hikayeleri de yazmıştır.

Shehan Karunatilaka, ilk romanı Chinaman Commonwealth Kitap Ödülü, DSL ve Gratiaen Ödülü'nü kazandığı 2011 yılında küresel edebiyat sahnesine çıktı. Kitap, Wisden tarafından tüm zamanların en iyi ikinci kriket kitabı ilan edildi. 1975'te Galle, Sri Lanka'da doğan Karunatilaka, Colombo'da büyüdü, Yeni Zelanda'da okudu ve Londra, Amsterdam ve Singapur'da yaşadı ve çalıştı. Şu anda Sri Lanka'da yaşıyor. Şarkıları, senaryoları ve hikayeleri Rolling Stone, GQ ve National Geographic'te yayınlandı. Reklam metin yazarı olarak çalıştı ve Independent Square adlı bir grupta çaldı.

bottom of page