top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Ece Temelkuran ve Kemal Varol’un Yeni Yayınevi Belli Oldu

Ece Temelkuran ve Kemal Varol’un 2021’de çıkacak yeni kitaplarını Everest Yayınevi’nin yayımlayacağı kesinleşti. Ece Temelkuran deneme kitabı Bu da Geçer, Kemal Varol yeni romanı Kara Sis okurlarla buluşacak.


2021 yılında tüm kitapları Everest Yayınları tarafından yeniden basılacak Ece Temelkuran yeni bir deneme kitabıyla okurları ile buluşacak. Bu da Geçer adıyla yayımlanacak kitap ocak ayı içinde yayımlanacak.


“... Ben seni düşünüyorum yazarken. Seni içtenlikle düşünüyorum. Sözcüklerden bir sevgi olanağı doğmasını düşünüyorum. Bunun beni kurtarmasını ya da seni...


Sen ve ben, sevgili okur, son on yıldır –ki bu on yıl ömrümüzden gitti– dedik ki, “Bu da geçer.” Birileri de hep karşılık verdi, “Böyle diye diye ömür geçti.” Eh, orası da doğru. Peki o zaman ne yapmalı bu ömürle?..”


Ece Temelkuran denemeleriyle içinden geçtiğimiz çıldırtıcı gürültünün ortasında sözcüklerle ferahlatan, soluk aldıran bir alan açmayı umuyor.


Kara Sis, Everest’te


Kemal Varol yeni yılda okurlarıyla Everest Yayınları’ndan çıkacak yeni romanı Kara Sis ile buluşacak. Roman, birbirlerine hikâyelerini anlatarak varlıklarını sürdüren mahkûmların mevcut zaman içinde ve zaman dışındaki yaşamlarını konu ediniyor. Varol, bu romanında başkalarına anlatıldığında en acımasız suçların, gerçeklerin bile hikâyeye dönüştüğü bir dünyayı resmediyor.


Mesut Hoca’nın anlatıcı gözüyle büyüyen ve perdeye yansıyan roman, yeni gelen mahkûmun, müebbet Barana’nın gizemli ve kendini açmayan mühürlü dudakları arasındaki sırra odaklanıyor. Günaşırı türlü bahanelerle dövülen Barana kimdir, ne suç işlemiştir, neden susmaktadır? Bir kızıl saç telinin rüzgâra uyup geldiği, gelip de avluya, Barana’nın yanı başına durduğu gün değişir her şey. Taşkale Cezaevi’ne çöken kara sis dağılmaz değildir artık. Bir imgedir belki de Barana’yı yaşatan…


​“… susanlara, konuşmayanlara, içine atanlara, konuşmaya takati kalmayanlara, sadece izleyenlere kulak vermeliydi dünya. Belki de bir tek susanların içinden geçenler doğruydu.”



bottom of page