top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

The British Book Awards 2023 kısa listesi belli oldu

İngiliz Kitap Ödülleri - namı diğer The Nibbies - Birleşik Krallık yayıncılık endüstrisinin önde gelen ödüllerinin bu yılki töreni 15 Mayıs'ta yapılacak.

12. Yılın Kitabı kazananları, aralarında Channel 4 Haber sunucusunun da bulunduğu jüri üyeleri tarafından belirlenecek. Krishnan Guru-Murthy; yayıncı ve yazar Anita Rani; yayıncı ve radyo sunucusu Vick Hope ve Çocuk Ödüllü Joseph Coelho. The Bookseller'ın kitap editörü ve Yılın Kitapları'nın genel başkanı Alice O'Keeffe şöyle diyor: "Bu yılki kurgu kısa listeleri, eski yazarlardan birçok ünlü yazara kadar sevindirici sayıda çıkış yapan taze yeni seslerden oluşuyor. Yerleşik bir okuyucu kitlesi ile ayakta duran yıllar hala güçlü bir şekilde devam ediyor. Geleneksel olarak yeterince temsil edilmeyen yazarların, yeni kurgunun yanı sıra anı, deneme ve şiir içeren daha da geniş kapsamlı kitaplarını sergileyen Keşfet kategorimizin ikinci yılı. Bu yıl kurgu dışı alanda, dokunaklı gerçek hayat hikayeleri özellikle öne çıkıyor, dünyayı anlamlandırmamıza yardımcı olacak okumanın gücünü hatırlatıyor."


Kısa listede yer alan kitaplar:

* Love Marriage Monica Ali (Virago, Little, Brown)

* Stone Blind Natalie Haynes (Mantle, Pan Macmillan)

* Fairy Tale Stephen King (Hodder & Stoughton, Hachette)

* Babel R.F. Kuang (Harper Voyager, HarperCollins)

* The Marriage Portrait Maggie O’Farrell (Tinder Press, Headline Publishing Group)

* Young Mungo Douglas Stuart (Picador, Pan Macmillan)


Kısa listede yer alan Douglas Stuart'ın Young Mungo kitabı yakın zamanda Duygu Akın çevirisiyle Can Yayınları ile okuru ile buluşacak.

bottom of page