top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Passa Porta’dan yazar Almula Türedi’ye davet

Öykü ve senaryo yazarı olan ve Bavul Dergi’nin yazar kadrosu içinde yer alan Almula Türedi, uluslararası bir edebiyat kurumu olan Passa Porta tarafından hazırlık aşamasındaki romanını yazmak üzere davet edildi.

Okurların Belçika'dan ve yurtdışından yazarlarla buluştuğu Passa Porta, çok dilli bir buluşma yeri. Yazarların ve çevirmenlerin bir sahneye veya çalışma alanına erişebildikleri Passa Porta Festivali, her iki yılda bir yüzlerce yazar ve sanatçının katılımıyla Brüksel'i bir edebiyat şehri olarak kutlamakta.


Yazarlarımızdan Almula Türedi, uluslararası bir edebiyat kurumu olan Passa Porta tarafından hazırlık aşamasındaki romanını yazmak üzere Passa Porta’ya davet edildi.


Passa Porta Türkiye’den daha önce Nedim Gürsel, Perihan Mağden, Aslı Erdoğan ve Ece Temelkuran’ı ağırladı. Türedi, 2005 yılında Forum Femmes Méditerranéennes adlı Marsilya’daki kadın derneğinden Ay ve Kadın başlıklı öyküsü ile ödül kazandı, Fransa’ya davet edildi ve öykü Fransızca olarak basıldı. Almula Türedi’nin her ay Bavul’da yayımlanan öykülerinin yanı sıra “Gelinciklerin Ölümü” isimli bir öykü kitabı da bulunuyor.





bottom of page