top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Dikkat, kaygan sayfa!

Yeniden İnşa, tekdüze bir hayatın içerisinde sıkışıp kaldığını düşünen bir kadının anlam arayışını anlatıyor.

"İnsan bir kitabı okurken ona pekâlâ gömülebilir. Dışarıdaki dünyayla bağı kopabilir. Göbek bağı kesilir ve oradan yeni bir hayat başlayabilir. Bir dünyadan diğerine yüzerek mi yoksa düşerek mi geçtiğinizi anlamadan kıyamet kopabilir. Bu yüzden bazı kitaplar tehlikelidir ve insanlar, onları okumadan önce uyarılmalıdır. Mesela… Dikkat, kaygan sayfa. Bu bölüm aşırı derecede hayal içerir. Elinizde tuttuğunuz kitabın içine girmek tehlikeli ve yasaktır. Acil durumlarda kapağı açınız, x numaralı sayfayı okuyunuz."


Sevgi, kendi haline bir kütüphane görevlisidir. Ne mutlu ne mutsuz bir hayat sürdürmekte, hayatı biraz uzaktan seyretmektedir. Bir gün bu tekdüzeliği kıracak bir şey olur, kütüphaneye bir adam ‘düşer’ ve Sevgi’nin kendini keşfetme macerası başlar.


Senem Gezeroğlu 1986'de Kayseri'de doğdu, Erciyes Üniversitesinde lisansını, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yüksek lisansını tamamladı. Şu an Türkçe öğretmeni olarak görev yapmakta, Yeni Türk Edebiyatı alanında çalışmaktadır.


Yazarın çeşitli dergilerde deneme, makale, edebî eser inceleme, tahlil-tanıtım ve söyleşi türünde çalışmaları; Hece, Hece Öykü, İtibar, Post Öykü, Yedi İklim, Mahalle Mektebi ve Türk Edebiyatı’nda ise öyküleri yayımlanmıştır.


Zaman Dursun İstedim, Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali kapsamında düzenlenen “ilk kitap ödülü”ne lâyık görülmüştür.


YENİDEN İNŞA

Senem Gezeroğlu

MonoKL Yayınları, 2022

Editör : Ayşegül Ergül

176 s.

bottom of page