top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Yeniden Keşfedilen Deha John Williams YKY’de Konuşulacak

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık sanatseverleri sanat ve edebiyatla sanal dünyada buluşturmaya devam ediyor. Bu haftanın dikkat çeken etkinliği ise Yalçın Armağan ve Erkan Irmak’ın Amerikalı yazar John Williams’ın eserlerini inceleyeceği oturum olacak.


Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bu kış da sanatseverleri sanat ve edebiyatla dolu bir etkinlik programıyla karşılıyor. Ocak’ın ikinci haftasında internet üzerinden canlı yayınlanacak etkinliklerde 13 Ocak Çarşamba günü Tiyatro sanatçısı ve yayıncı Hagop Ayvaz, 16 Ocak Cumartesi günü de Tiyatro Hemhâl, yazar Selçuk Baran’ın öyküsü Türkân Hanım’ın Ölümü’nün teatral bir öykü okumasını yapacak. Haftanın dikkat çekici etkinliği ise 15 Ocak Cuma günü gerçekleşecek John Williams söyleşisi olacak.


Amerikalı yazar John Williams’ın 1965 yılında kaleme aldığı Stoner kitabı, aradan geçen elli yılın ardından hem okurlar hem de eleştirmenlerce yeniden keşfedildi. “Varoluşçuluk etkileri taşıyan gizli kalmış bir başyapıt” olarak nitelendirilen kitap, birçok dile çevrildi ve bütün dünyada bir milyondan fazla sattı. YKY’nin “Modern Klasikler” dizisinden çıkan Stoner, 2013 yılında Waterstones tarafından verilen “En İyi Kitap” ödülünü aldı. Williams’ın, hayatı yaşamakla hayatın seyircisi olmak arasında bocalayan ve çevresindekilerce hep bir muamma olarak görülen William Stoner karakteri, edebiyat dünyasında “unutulmaz karakterler” arasındaki yerini almış bulunuyor. Williams’ın, geçtiğimiz aylarda yine YKY’den çıkan Augustus’un yanı sıra Nothing But the Night, Butcher’s Crossing adlı iki romanı ile iki şiir kitabı ve bir de Rönesans dönemi İngiliz şiiri antolojisi bulunuyor.


Akademisyenler Doç. Dr. Yalçın Armağan ve Dr. Erkan Irmak, yıllar sonra yeniden hatırlanan romanından yola çıkarak Williams’ın yaşamı, eserleri ve yeniden keşfedilmesinin nedenleri üzerine sohbet edecekler. İki akademisyen ayrıca Williams’ın tarzı ve Stoner’da kullandığı biçim ve içeriğe dair tekniklerin inceliklerini de yorumlayacaklar. 15 Ocak Cuma günü saat: 18:00’de herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek söyleşiye buraya tıklayarak Yapı Kredi Kültür Sanat’ın YouTube kanalı üzerinden katılabilirsiniz.



bottom of page