top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Murat Menteş'ten yeni roman: Kusursuz cinayet işle sonsuz aşkı bul!

Özgün edebiyatıyla okurlarının kalbinde yer edinen, Dublörün Dilemması, Ruhi Mücerret gibi romanların yazarı Murat Menteş’ten mucizevi suçlarla dolu fantastik bir polisiye: Afili Hafiye!

Alp Laçin O, Kayıp Şahıslar Bürosu’nda komiser. Gizli görevdeyken, cazibeli bir kadına rastlar. Küçük bir maymun, kadının fotoğrafını çeker. Eski ‘hacker’ Merih Kızıl’a göre, kadın dünyadaki 1 milyar 800 milyon kameranın hiçbirine yakalanmamıştır: “Komiserim, bu kadın dünyada var değil!”


Namevcut Hatun’dan Alp’e aşk mektupları, hediyeler gelir. Derbeder dedektif, acayip belalardan kurtulup, meçhul sevgiliyi bulabilecek midir?

  • Yalın Alpay’ın “Menteş Sistemi” diye isimlendirdiği orijinal anlatı düzeniyle kurgulanmış bu roman, evden kaçan şair Okan Yunus Okyanus, roman makinesi mucidi Yahya Hayhay, duvarlardan geçen dilber Yegane Yadigar, zihin okuyan aynasız Kâmi Koma, bedduacı Asuman, sıkı polis Perçin Çeper gibi ilginç karakterlerle dolu, görkemli bir macera.

  • Romanları mizahi anlatım, orijinal hikayeler, sıra dışı karakterler ve düşünsel işlekliğiyle dikkat çeken Murat Menteş, 21. yüzyıl Türk Edebiyatının yenilikçi yazarlarından.

Murat Menteş İstanbul’da doğdu. Bisiklet tamiriyle uğraştı. Ufak tefek sihirbazlık numaraları öğrendi. Amatör olarak boksla ilgilendi. Yediği yumruklar dayanılmaz bir raddeye gelince ringlere veda edip şiir yazmaya koyuldu. Dergi, gazete, yayınevi, televizyon gibi yayın kuruluşlarında çalıştı. İlk romanı Dublörün Dilemması [2005] yaygın bir ilgi ve etki uyandırdı. Korkma Ben Varım [2008] Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ‘Yılın Romanı Ödülü’ne layık görüldü. Şiirleri, Garanti Karantina başlığıyla yayımlandı [2009].


Alper Canıgüz, Murat Uyurkulak, Emrah Serbes, Onur Ünlü gibi yazarlarla birlikte Afili Filintalar adlı edebî hareket içinde yer aldı.


AFİLİ HAFİYE

Murat Menteş

Alfa Kitap, 2023

Tür: Roman

304 s.

bottom of page