top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

1918 yılı ABD’sinde geçen bir aile öyküsü

Modern Amerikan edebiyatının klasiklerinden Kırlangıçlar Gibi Geldiler, Çiğdem Erkal’ın çevirisiyle Türkçede.

“Annesinin melek çocuğu” küçük Bunny, abisi Robert, babaları James, teyze Irine ve etrafında bir pusula iğnesi gibi dönüp durdukları anne Elizabeth...


I. Dünya Savaşı bitmiştir ve sonrasında patlak veren İspanyol gribi her yeri kasıp kavurmaktadır. Illinois’da yaşayan iki çocuklu Morison ailesinin trajediler ve umutlarla dolu yaşamı bu kez yeni bir sınavdan geçecektir.


Ailenin bu salgın ve kapanma günlerinde yaşadıklarını tüm gerçekliği ve derinliğiyle ele alan William Maxwell, yaşamın ancak romanlarda keşfedilebilecek yanlarını bu eserinde ustalıkla gösteriyor.


Modern Amerikan edebiyatının klasiklerinden Kırlangıçlar Gibi Geldiler, Çiğdem Erkal’ın çevirisiyle...


William Maxwell Amerikalı öykü, roman ve deneme yazarı. 1908 yılında birçok öyküsüne, romanına sahne olan Illonis eyaletinde doğdu. 1938-1975 yılları arasından New Yorker’da editör olarak çalıştı. Aralarında Nabokov, Salinger, Updike, Cheever gibi ustaların olduğu birçok önemli yazarın editörlüğünü yaptı ve “yazarların yazarı” olarak nitelendi. Maxwell, Pen/Malamud Award, Mark Twain Award gibi ödüller aldı. 1982 yılında Hadi Yarın Görüşürüz ile ülkenin en prestijli ödüllerinden National Book Award’ı kazanan Maxwell, 2000 yılında New York’ta yaşamını yitirdi.


KIRLANGIÇLAR GİBİ GELDİLER

William Maxwell

Jaguar Kitap, 2023

Çeviri: Çiğdem Erkal

144 s.

bottom of page