top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Peron Dergisinin, "Toplumsal Cinsiyet" konulu sayısı çıktı!

Ankara Üniversitesi Felsefe Topluluğu ve çeşitli felsefe, bilim, sanat ve edebiyat meraklıları tarafından çıkarılan Peron Dergi yeni (8) sayısı ile yoluna devam ediyor.

Toplumsal Cinsiyet dosya konusu çerçevesinde çeşitli inceleme, deneme, makaleler yer alıyor. Bunun dışında öykü, tiyatro, çeşitli konularda inceleme yazıları, çeviri şiir ve makale, İngilizce makale, felsefi makaleler, şiirler, karikatür köşeleri ile çeşitli güncel haber yazıları yer alıyor. Dergi yazarları ve çizerleri arasında farklı üniversitelerden, şehirlerden, iş kollarından, akademik uzmanlık alanlarından ve çevrelerden akademisyen, öğrenci, entelektüel ve sanatçılar yer alıyor.


Dosya Konusu Yazılarıyla,

Artık Büyü Diyorlar Bana Kübra Çelik, Toplumsal Cinsiyet ve Edebiyat: Feminist Perspektif Volkan Kahyalar, Toplumsal Cinsiyetin Dünü, Bugünü, Yarını Aziz Seçilmiş, Feminist Felsefe Nedir? Fulden İbrahimhakkıoğlu, Hangi Cinsiyet? İsmail Elen, Pinkwashing: Yıkadıkları ve Yıkılması Gerekenler Doruk Yolaç, Hangi Tecavüz Daha Kötüdür? Elif Özden, Merhaba Canım Kolajı İsmail Elen, Sezen Ünlüönen ile Röportaj, The Inevitable Critique of The Dispossessed H. Deniz Duran, Nietzsche ve Kadınlar S. Çağlar Yılmaz, Yalnız: Bir Mavi Hap Bir Kırmızı Hap Sorunsalı S. Batuhan Demircan, Rağmenlere Rağmen M. Ali Gözüaçık, Border Café Beyza Karadal, Anarşist Atinalı: Katerina Gogou Ege T. Atila & Işın S. Tarın, Bekar Olmanın Dayanılmaz Zorluğu Erhan Korkmaz.


Şiirleriyle,

Ah, Sen Mi Kazıyorsun Mezarımı Giray Başbuğ & Thomas Hardy, Mors Immortalis ve Siklet Merkezleri Bahadır Demirkazık, Kardeşlik / Katılmak İçin Bülent Duran, Kardeşlerim, Güven Kılıçkaya, İşin Aslı Ne Ola / Yadsınanlar Arami, Bebek, Cihan Toprak, Issız Çam Ağacı Zeynep Mengü Yıldız, Kalk M. Ali Gözüaçık.


Öyküleriyle,

Yol Melek Kenliç Çiğdem, İtalyan Mafyası ve Limoncu Hayri Ab i Tahsin Abalı, Cinayet Eda Çeleğen, Hırsızlık İsmail Elen, Jane Doe (3) Sezai Çoruhlu, Hiç Samet Çağlar Yılmaz.


Tiyatro Eseriyle,

Putperest 1. ve 2. Sahneleri S. Batuhan Demircan.


Çeviri makalesiyle,

Filozof Descartes Onurcan Karadağ.


Araştırma yazıları ve röportajla,

Max Horkheimer Josef Kılçıksız, Rousseau ve Tolstoy’un Sanatında Ahlakın Yeri Aylin Acar, Bir Freud Savunusu M.E. Aydın, Tagore’nin Dizelerine Vuran Fırça Darbeleri Emine Öykü Güner, II. Dalga Kadın Hareketi’ne Destek Veren Türk Sinema Karakteri Nusrettin Bahadır, Ontoloji, Dünya, Acı ve Benlikler Augusto Perez, Peron Dergisi Bağlamında Üniversite Toplulukları Mustafa Sarıbuva, DTCF Beril Okatan, Peron Film Önerileri Hüseyin Şen, Aşkın ve Kavganın Şairi: Ahmet Telli Ezgi Bayram, Perondan Haberler Yayın Kurulu, Fotoğrafın Hikâyesi Yayın Kurulu, Tarık Aksoy ile Söyleşi H.Deniz Duran.


Karikatürleriyle,

Onur Konuğu Sait Munzur Yayın Kurulu, Genç Bir Karikatüristten Paylaş Kiraz


Görsellerle,

Gülar Hüseyinli, Murat Onur, M. Ali Ocak, Akbelen’den Murat Kocabaş, Poster Ezgi Bayram

bottom of page