Sin Edebiyat 5 Yaşında!
Sin Edebiyat, 30. sayısıyla birlikte yazınsal yolculuğunda 5 yılı geride bıraktı. İki ayda bir yayımlanan derginin bu sayısının konusu: Göç.
“Kalktı göç eyledi Avşar elleri
Ağır ağır giden eller bizimdir
Arap atlar yakın eyler ırağı
Yüce dağdan aşan yollar bizimdir”
Dadaloğlu
Sin Edebiyat, 30. sayısıyla birlikte yazınsal yolculuğunda 5 yılı geride bıraktı. İki ayda bir yayımlanan derginin bu sayısının konusu, göç. Almanya’ya işgücü göçünün 60. yılında göçün, göçenlerin ve göçün etkilerinin yazıldığı dergide, göç üstüne kitapları ve araştırmaları olan kıymetli yazarlar Menekşe Toprak ve Gökhan Duman’la (Söy. Yaşar Ercan) söyleşi yer alıyor.
Göç dolayında yazılarıyla İbrahim Gökburun (Göç Eden Heykeller), Veysel Karani Tur (Köpekler Şehrinde Göç İzleri), Yaşar Ercan (Yaşamı Yola Çıkmakta Bulanların Anlatısı: Göç Edebiyatı), Murat Gil (Göçebe Edebiyat) ve Neslihan Şentürk Uzun (Abdulrazak Gurnah Romanlarında Göç, Yabancılaşma, Kıyıda Kalmış Kimlikler ve Yer-Yurt Arayışı) dosyada yer alırken Atilla Dorsay (Sinemamız ve “Göç” Filmleri) ve Emre Birhan (Kahramanmaraş’ın Bir Köyünde Başlayıp Oscar’a Uzanan Bir Göç Hikâyesi: Umuda Yolculuk) da sinema yazılarıyla katkı veriyor.
Sin Edebiyat’ın bu sayısında Kızılderili şair Tanaya Winder (Söy. Hatice Solak) ve şair Can Habip Türker (Söy. Veysel Karani Tur – Alptuğ Topaktaş) ile de söyleşiler yer alıyor. Dosyaya iki yabancı şair; Clemens Schittko ve Nevfel Cumart da şiirleriyle dahil olmuş.
Dosyada yer alan diğer isimler şöyle:
Şiir: Emily Dickinson (Çev. Sare R. Öztürk), Warsan Shire (Çev. Bensu Karabüber), Dante Gabriel Rosetti (Çev. Hatice Solak), Çınar Ekiz, Ayfer Karakaş, Deniz Mahabad, Minel Sude Öztürk, Mehmet Rayman, Sare R. Öztürk, Yasin Uysal.
Öykü: Mavi Tuğba Ateş, Serhat Ceylan.
Comments