top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Sin Edebiyat dergisinin Ocak-Şubat 2022 sayısı çıktı

Sin Edebiyat’ın 31. sayısı (Ocak-Şubat 2022) öykü temasıyla yayımlandı. Sin Edebiyat’ın bu sayısında günümüz öyküsü odağa alındı. Öykü etrafında toplanan yazıların altında birbirinden değerli isimlerin imzaları bulunuyor.

Özcan Karabulut (Artık İyi Olmak İstiyoruz), Semih Gümüş (Hikâyemiz Eskidir), Fulya Kılınçarslan (Kimlik Krizinin Karşı Kıyısı: Histerik Gerçekçilik ve Küresel Edebiyat), Aydın Şimşek (Yazı Nerede?), Y. Bekir Yurdakul (Öykücülerimizden Anılar: Öykümüz Yaşıttır Cumhuriyet’le), Kâmil Erdem (Öykü Üstüne Gelişigüzel Notlar), Semiramis Yağcıoğlu (Yusuf Atılgan’ın Öykülerinde Yabancılaşmanın Boğuntusu: Cehennem Başkaları), Ömer Erdem (Şiirler Öykü Arasında Bir Sarmaşık), Sibel Yılmaz (Yılanlı Öyküler: Yılanın Öyküde Bir Metafor Olarak Kullanımı), Altay Öktem (Şiirde Etkilenme, Taklit ve Revizyon Üstüne) yazılarıyla bu sayıda yer aldılar.


Dergide Behçet Çelik (Söy. Demet Aksu) ve Gaye Boralıoğlu (Söy. Batıgün Sarıkaya) söyleşileri yer alıyor. Ayrıca günümüz Türk edebiyatının öykü yazarlarıyla “Yazınsal Bir Basamak: İlk Kitap” ve “Sizin Öykünüz Nedir?” başlıkları altındasoruşturma dosyaları oluşturuldu. İthaki Yayınları ve Sel Yayıncılık’ın editörleri Burak Albayrak ve Zarife Biliz’e öykü kitabı editörlüğü hakkında sorular soruldu.

bottom of page