top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Tomris Uyar Öykü Yarışması'na başvurular başladı

Yazı-Yorum Edebiyat Dergisi ve Yeni İnsan Yayınevi tarafından Tomris Uyar adına düzenlenen "Yılın en uzun gecesi" temalı öykü yarışmasının başvuruları başladı.


"Mum ışığında yazmaya çalışıyorum.

Ne mi? Neyi mi? Bir şey, herhangi bir şey.

Yazarak ısınmak, yazarak direnmek olsun da."

Tomris Uyar

Öykü edebiyatın sarıp sarmalanan, gözlerden sakınan, en değerli parçalarından biridir. Öykü damıtılmıştır, süzülmüştür ve narindir. Tomris Uyar öyküleriyle edebiyata kıvam kazandırmış, onun karatını arttırmıştır. Tomris Uyar’a olan sevgimiz, öykülerine duyduğumuz hayranlığımız, onun adını bir yarışmayla kutlama fikri verdi bize. Şimdi kâğıt ve kaleme sarılın. Tomris Uyar’ın adına yakışır öyküler yazın. Edebiyatı yükseltin. Edebiyat ki bir toplumu karış karış inceltir. Her şeyin kabası ama insanın incesi makbuldür. Edebiyat bizi derinleştirip, yakınlaştırır. Bu yarışma buna vesile olursa, amacına ulaşmış kabul edilir.


Tomris Uyar Öykü Yarışması, öyküye gönül veren herkesin katılımına açıktır. Bu yılın teması, yılın en uzun gecesi olarak belirlenmiştir. En büyük dileğimiz, bu metaforu her öykücünün özgürce kullanmasıdır.


Yarışma Jürisi; Berna Durmaz, Feryal Tilmaç, Zeynep Eşin, Fuat Sevimay, Mehmet Fırat Pürselim’den oluşmaktadır. Yarışmanın ön Jürisinde ise; İlknur Demir, Aslı Esma Karaca yer almaktadır.


Birincilik ödülünü alan yazarın hazırlayacağı öykü dosyası, Yeni İnsan Yayınevi tarafından kitaplaştırılacaktır.


İkinci olan yazarın öyküsü kitap seçkisinde, üçüncü ve dördüncü olan yarışmacıların öyküleri ise edebiyat dergilerinde yayımlanacaktır.

bottom of page