top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Teşekkürler 2023, Hoşgeldin 2024

Literaedebiyat.com'da 2023 yılının en çok okunanlarını sizin için hazırladık. 2023'ü geride bırakırken 2024 yılında da sizleri neşeyle, sağlıkla, zenginleşen içeriğimizle karşılamaya devam edeceğiz.




EN ÇOK OKUNAN LİSTELER



Nermin Yıldırım, yaz için tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı.




Eren Yücesan Cendey, yaz için tavsiye ettiği kitapları Literaedebiyat ile paylaştı.



3. Teşekkürler 2022, Hoşgeldin 2023




EN ÇOK OKUNAN EDEBİYAT HABERLERİ


1.Tomris Uyar Öykü Ödülü başvuruları 12 Haziran’da başlıyor



Nilüfer Belediyesi’nin, her yıl bir yazar adına düzenlediği Yılın Yazarı etkinlikleri bu yıl Türk edebiyatının önemli kadın yazarlarından Tomris Uyar’a adandı.



Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Fakir Baykurt Öykü Yarışması için son başvuru tarihi, 09 Şubat 2024.



3.Kırmızı Kalem Edebiyat Öykü Yarışması


Yediveren Yayınları ve Banliyö Ajans sponsorluğunda düzenlenen Kırmızı Kalem Edebiyat 1. Öykü Yarışmasına başvurular başladı. Yarışmaya son başvuru tarihi 13 Mart 2023.



EN ÇOK OKUNAN İNCELEME YAZILARI


Şehriban Özcan, İdil Başural'ın kaleme aldığı Soytarı adlı kitabı üzerine yazdı: "Gönül’ün kendinden yaşça küçük bir adama âşık olmasını anlatan bu romanda, hayatımızdaki yaşlılık algısına dair birçok değini var."



Gönül Malat, Sema Kaygusuz’un kaleme aldığı Barbarın Kahkahası üzerine yazdı: "Barbarın Kahkahası, diyalojik, çoksesli, çok katmanlı yapısı ve içinde barındırdığı karnavalesk unsurlarla çağının ruhunu yansıtan bir eser."



Başar Yılmaz, Fatih Gezer'in son romanı, Ruhunu Satanlar Derneği üzerine yazdı: "Yazar son romanında sistem ve toplum eleştirisini daha çarpıcı bir boyuta taşırken karşımıza farklı bir dil, kurgu tekniği ve kahraman eşliğinde çıkıyor."


EN ÇOK OKUNAN ÖYKÜLER


"Parmakları kalın olabilir fakat gönlü su damlası kadar incedir babamın. Bana kalırsa bütün babalar böyledir fakat Asiye yanıldığımı söylüyor." Sibel Oğuz



"Gözlerini kısar, etrafı öyle bir kolaçan ederdi ki, sanırsın kafası dönme dolap, salondaki oyuncular da o dolapta yer bulmak için yarışandı." Yeşim Günay



"Eşyalarımı bir torbaya doldurup denize nazır sefer tası modeli dört katlı evin terasından çimlerin üzerine bırakıvermiştim." Eylem Akınhay



EN ÇOK OKUNAN YENİ ÇIKAN KİTAP HABERİ


Yedi yıllık hummalı bir yolculuğun sonunda, yazarın bugüne kadar çalıştığı bütün türleri bir araya getiren romanı, Ressamın İsyanı: Caravaggio, okuyucuya merhaba diyor...


Yaz Evi, Daha Sonra’da yetkin öykücülüğüyle tanıştığımız Judith Hermann’ın gözlem gücünü bir kez daha kanıtlayan, günümüz insanının yeni bir ‘yuva’ arayışını yalın, tarafsız bir dille anlatan, geride bırakmak, yalnız kalmak ve kendini yeniden oluşturmak hakkında bir roman, Yuva.


Özgün edebiyatıyla okurlarının kalbinde yer edinen, Dublörün Dilemması, Ruhi Mücerret gibi romanların yazarı Murat Menteş’ten mucizevi suçlarla dolu fantastik bir polisiye: Afili Hafiye!

bottom of page