top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Aziz Nesin'in Tüm Külliyatı Storytel'de!

Bu ülkeden bir Aziz Nesin geçti! Bugün hâlâ kitaplarıyla, sözleriyle pek çok kişiye ilham olmaya devam eden Aziz Nesin'in yapıtlarına artık sesli bir şekilde ulaşmak da mümkün. Yazarın bütün külliyatı Storytel'de.


Bu ülkeden bir Aziz Nesin geçti ve ona ait her kitaba artık sesli bir şekilde ulaşabilirsiniz. Türk edebiyatının değerli yazarlarından Aziz Nesin’in tüm külliyatı şimdi Storytel’de... Bu birbirinden keyifli kitaplardan yararlanabilmek ve her ay eklenecek yeni Aziz Nesin eserlerini kaçırmamak için sadece Storytel uygulamasını indirmek yeterli.



Aldığı ulusal ve uluslararası ödüller, kitapları, sözleri ve arkasında bıraktığı izlerle sadece bu ülkeden değil, bu dünyadan bir Aziz Nesin geçti. Bugün hâlâ kitaplarıyla, sözleriyle pek çok kişiye ilham olmaya devam eden Aziz Nesin, 20 Aralık 1915’te doğdu. Sıkı bir askeri eğitim ve ardından askeri yaşamdan sonra askerlikten uzaklaştırıldı. Ancak Aziz Nesin görevden uzaklaştırıldığı için yazmaya başlamadı, o zaten iş hayatının yanında yazınsal olarak üretmeye devam ediyordu.

Muzip uslûbuyla unutulmaz eserlere imza attı. Yedigün dergisi, Tan gazetesi, Akbaba dergisi, Akşam, Günaydın, Yeni Gazete, Dolmuş, Zübük gibi gazete ve dergilerde çalıştı. Sabahattin Ali ile Marko Paşa isimli mizah gazetesini çıkardı. Maalesef başı hep otoritelerle derde girdi. Hatta 2. Elizabeth bile davacıları arasında yer aldı. Pek çok kere hapse girdi hatta yetmedi sürgüne gönderildi ama o asla kaleminden vazgeçmedi.


Yurt dışından ödüller aldı. Pek çok törene ve konuşma davetine maalesef katılamadı. Nihayet 1965 yılında yurt dışına çıkabilmeyi başardı ve ilk gezilerini Polonya, Sovyetler Birliği, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelere gerçekleştirdi.


Birbirinden farklı rumuzlarla yazılar yazdı, sayısız kitaba imza attı. Öyküler, romanlar, anılar, mektuplar, oyunlar, şiirler ve çocuk kitaplarıyla Türk edebiyatına kocaman bir iz bıraktı. Kabul edilen imlâ kurallarını reddedip kendine özgü bir dünya yarattı.


Türk edebiyatının eşsiz isimlerinden Aziz Nesin şimdi tüm eserleriyle Storytel’de. Şimdiki Çocuklar Harika, Hoptirinam, Gözünüz Aydın Efendim, Yeşil Renkli Namus Gazı, Büyük Grev, Damda Deli Var, Kazan Töreni, İnsanlar Uyanıyor, Ölmüş Eşek, Nah Kalkınırız, Havadan Sudan, Zübük gibi pek çok kitabına hem sesli kitap olarak hem de e-kitap olarak ulaşmak artık mümkün.




bottom of page