top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali Başlıyor

Ankara’da bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek Uluslararası Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali, Büyük Macera filmi ile başlayıp, Dangal filmi ile son bulacak.


2017’den bu yana gerçekleştirilen ve özellikle dezavantajlı çocuk gruplarını önceleyerek yaklaşık 28.500 çocuğa ulaşan Uluslararası Çocuk Diyarı Film Festivali bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Film gösterimleri ile çeşitli sanat atölyeleri planlanan festivalde tüm etkinlikler ücretsiz olacak.


Ankara’da bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek Uluslararası Çocuk Diyarı Film ve Sanat Festivali, 23 Nisan günü 11:00’de Büyük Macera filmi ile başlayıp 28 Nisan 20:30’da Dangal filmi ile son bulacak. Farklı yaş grubundan çocukları, gençleri ve ebeveynleri kapsayacak gösterim ve etkinlik programına tüm çocukların, ebeveyn ve eğitimcilerin, sinema ve sanatseverlerin katılması bekleniyor.


Zengin Bir Program


Bu yıl festival yine 20 çocuğun doğrudan katılım ve katkılarıyla birlikte hazırlandı.16 ülkeden 35 film, söyleşiler, uzman eğitmen ve sanatçılarla hazırlanan atölyelerle çocukları ve çocuk kalanları oldukça farklı, zengin ve kendine özgü bir program bekliyor.


Aynı zamanda Ankara Kampüs Koleji’nde yüz yüze film gösterimi ve atölye olacak. Yine İzmir-Selçuk’ta da yüz yüze arkeoloji atölyesi gerçekleşecek.


Festivalin bu yılki konu başlığı “Ekolojiyle Barış”. Yeni doğum yapan annelerle pandemi sürecindeki duygu ve düşünce durumlarına dair röportajlar yapan festival ekibi, bu görüşmelerden oluşan bir belgesel hazırladı. Ekoloji ile kurulan dostluğun canlı yaşamındaki olumlu ve olumsuz etkileşimine farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan bu kısa belgesel film festivalin özgün yaratımı olarak öne çıkıyor.


Tüm Etkinlikler Ücretsiz


Festival, Almanya, Hollanda, İsviçre, Norveç, İspanya, Japonya, Rusya, İsveç, Kanada, Fransa, İrlanda, Belçika, Danimarka, Hindistan, İngiltere ve Türkiye’nin katılımıyla gerçekleşecek.


Festival boyunca yapılacak söyleşilerin başlıkları da şöyle: Animasyonlu Çark Atölyesi, Animasyonlu Defter Atölyesi, Bir Yakalı Kertenkele ile Felsefe Atölyesi, Ekoloji Dostu Çocuklar, Karikatür Atölyesi, Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Hayal Gücü Atölyesi, Çocuklarla Arkeoloji Atölyesi dışında, Çocuk Hakları Paneli ve Çocukların Şiddetten Korunması, Çocuk Katılımına dair ezberlerimizle Yüzleşmek, Sinemada Çocuk Temsilini Yeniden Düşünmek


Festivalde bütün sinema gösterimleri, etkinlikler, atölyeler ve söyleşiler her çocuğun rahatça girebilmesi için ücretsiz olacak. Festivalin Youtube kanalına abone olarak ve verilen linkleri tıklayarak bütün gösterim ve etkinliklere erişilebilir.





bottom of page