top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara

Dosya: Öykü Anatomisi

Dünya Öykü Günü'nün ardından bu yıl Foça'da "Öykü Anatomisi" başlığı altında gerçekleştirilen Öykü Günü Buluşması'nda kaleme alınan metinleri Litera Edebiyat'ta sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.



Foça Kültür Sanat tarafından düzenlenen Öykü Günü Günü Buluşması'nın açılış konuşmasını Gaye Boralıoğlu yapıyor. Yazar, "Dünya Öykü Günü Foça Buluşması Açılış Konuşması" başlıklı açılış konuşmasında insan ve hikaye etme ilişkisine dikkat çekiyor. Boralıoğlu'nun ardından "Has okur, yazarın imzasına değil parmak izine bakar. Yazar her ne kadar metnin altına imzasını atsa da, parmak izini metnin kalbine basar" diyen Murat Özyaşar da "Parmak izi" başlıklı yazısında yazarın parmak izinini okurun kalbinde arıyor. Figen Alkaç "50 kuşağı ve sonrası Türk, Türkçe, Türkiye öykücülüğü"ne derinlemesine bir bakış atarken, Erkan Karaslan "Öykü Serüveninde Yazarın Ve Okurun Yeri"ni araştırıyor. "Öykünün Ve Öykücülüğün Neliği Üzerine" başlığı altında Özgür Çırak bizi öykü yazarının neliğini ve kimliğini araştırmaya çağırıyor.


Yaşadığımızın kanıtı öykü olabilir mi? "Hikayesi olmayanın yarını olmadığını biliriz. Yarınlarımıza sahip çıkmak için öyküye tutunuruz hep birlikte." Polat Özlüoğlu, "Yaşadığımızın Kanıtı: Öykü"yü anlatıyor. Peki "Öykü Bize Ne Anlatır?" Ahmet Önel ile öykünün anlatıklarına odaklanıyoruz. Ve son olarak da Kerem Işık'ın kaleminden "Hayal Edilen Gerçeklik, Yazarak Yıkılan Çerçeveler"i okuyoruz.


Herkese ilham dolu, keyifli okumalar.

bottom of page