top of page
  • YouTube
  • IG
  • twitter
  • Facebook
Ara
  • Yazarın fotoğrafıLitera

Goethe Enstitüsü’nde Bir Köken Hikayesi söyleşisi

Goethe Enstitüsü, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de Tarabya Kültür Akademisi’nin davetlisi olarak bulunan ve yeni kitabı "Bana Evimizi Anlat, Anahid" ile geniş bir okur kitlesine ulaşan Katerina Poladjan ile romanı hakkında söyleşi düzenleyecek.


Goethe Enstitüsü’nde Sanem Yardımcı moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşi de yazar Katerina Poladjan, son romanını ve kendi kökenleriyle yeniden tanışma macerasını anlatacak.

Poladjan’ın 2019’da Alman Kitap Ödülüne aday gösterilen "Hier sind Löwen" isimli romanı "Bana Evimizi Anlat, Anahid" adıyla Türkçede yayımlandı. Sanem Yardımcı ile yapacağı söyleşide, Katerina Poladjan romanın oluşumunu, Tarabya’da konuk olduğu dönemde Ordu’ya ve Kars’a araştırma amaçlı gerçekleştirdiği seyahatleri ve onu bu konuda yazmaya iten kişisel hikayesini anlatacak.


Sürgün Hikayesi


Nebula Kitap’ta yayınlanan yapıtın çevirisini – Tarabya geçmiş dönem konuk sanatçılarını destek fonunun katkılarıyla – Zehra Aksu Yılmazer gerçekleştirdi. Kitabın konusu şöyle: 1915: Karadeniz kıyısındaki Ermeni bir ailenin eski incili, Anahid ve Hrant kardeşlerin kaçışları esnasında ellerinde kalan tek şeydir. Yüz yıl sonra kitap restaratoru Helen, eski aile incilinin içindeki bilmeceye, modern Ermenistan’a ve kuşakları etkisi altına alan kaybolmayı ve acıyı içeren sürgünün hikayesine dalar.


Yazar Hakkında


Katerina Poladjan Moskova’da doğdu, çocukken önce Roma’ya sonra Viyana’ya gitti, daha sonra ailesi ile birlikte Almanya’ya yerleşti. Tiyatro metinleri ve makaleler kaleme alıyor. İlk romanı In einer Nacht, woanders 2011 yılında Rowohlt Yayınevi tarafından yayımlandı. Bunu 2015 yılında yine aynı yayınevinden yayımlanan Vielleicht Marseille romanı ve 2016 yılında Hinter Sibirien başlıklı edebi seyahatnamesi izledi. Yazar, Alfred Doblin Ödülü ve İngeborg Bachmann Ödülü’ne aday gösterildi, son romanı 2019 yılında Alman Kitap Ödülüne aday gösterildi.


Poladjan, 2017 yılının Temmuz ile Eylül ayları arasında Tarabya Kültür Akademisi’nin bursuyla İstanbul’da bulundu ve 2018’in Temmuz-Ağustos aylarında çalışmalarını tekrar Tarabya Kültür Akademisi’nde sürdürdü. Berlin’de yaşıyor.


bottom of page